Ето какво трябва да носят студентите, за да гласуват извън родния си град

Ето какво трябва да носят студентите, за да гласуват извън родния си град

На предстоящите избори на 11-ти юли студентите в редовна форма на обучение могат да гласуват в избирателна секция по техен избор в населеното място, където се обучават, ако то е различно от постоянния им адрес. За целта в секционната избирателна комисия е необходимо да предоставят три документа, съобщават от Националното представителство на студентските съвети.

Това са:

- лична карта;

- заверена от учебното заведение за съответния семестър студентска книжка;

- декларация, че не е гласувал и няма да гласува на друго място.

Изключение прави УНСС. Това е динственият университет, който предоставя на студентите си електронна студентска книжка, а действащият Изборен кодекс не предвижда възможност за гласуване с такава. Затова всички, които няма да дадат своя глас на адреса си по местоживеене, трябва да вземат уверение, че са студенти. Те могат да направят това на 10-и юли (събота) и в деня на вота (11-юли) между 7:00 и 19:00 часа в Дирекция „Учебна дейност“ на УНСС.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.