УНСС издава уверения за гласуване на студентите си и в деня на вота

УНСС издава уверения за гласуване на студентите си и в деня на вота

Дирекция „Учебна дейност“ на УНСС ще работи и в почивните дни, за да може всички студенти, които на предстоящите желаят да избори да гласуват в столицата, да вземат своите уверения. Те могат да направят това на 10-и юли (събота) и в деня на вота (11-юли) между 7:00 и 19:00 часа.

УНСС е единственият университет, който предоставя на студентите си електронна студентска книжка. Действащият Изборен кодекс не предвижда възможност за гласуване с иновативния дигитален документ и затова, съгласувано с ЦИК, на студентите, които няма да гласуват по местоживеене, ще бъде издавано уверение. Затова всички, които няма да дадат своя глас на адреса си по местоживеене, трябва да вземат уверение, че са студенти.

„Създадена е нужната организация за превенция на евентуални злоупотреби. Ще се води регистър на издадените уверения, така че да бъде предотвратена възможността за повторно издаване на документа за гласуване“, уверяват от вуза. Студентите ще получат уверенията си при спазване на противоепидемичните мерки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.