0

Д атският национален селекционер Каспер Хюлманд изрази възхищението си от футболните национали, които оставиха зад гърба си травмата от сърдечния удар на Кристиан Ериксен и се класираха за директните елиминации на Евро 2020. Те го направиха с разгром с 4:1 срещи Русия на "Паркен" в Копенхаген.

Датският национален селекционер Каспер Хюлманд изрази възхищението си от футболните национали, които оставиха зад гърба си травмата от сърдечния удар на Кристиан Ериксен и се класираха за директните елиминации на Евро 2020. Те го направиха с разгром с 4:1 срещи Русия на "Паркен" в Копенхаген.

"Не мога да Ви обясня колко силно съм възхитен в момента от този отбор. Момчетата са толкова силни психически! В същото време искам и да благодаря на цяла Дания, както и на хората, които бяха по трибуните. Любовта и съчувствието на цялата нация се пренесе в краката на футболистите ни", каза Хюлманд след края на мача.

"Срещнахме отбор, които се защитаваше отлично. Особено в първите 60 минути. След изтичането им намерихме нужния ритъм, за да ги пречупим. През първото полувреме бе много трудно, но се справихме. Добре, че беше голът на Дамсгор, който бе наистина фантастичен", каза Полсен.

Руският национален селекционер Станислав Черчесов определи представянето на отбора на европейското като достойно. Той заяви, че руснаците са започнали добре срещу Дания, но пропуските в началото са предизвикали тежката загуба с 1:4 и отпадането.

"Благодарих на момчетата за представянето им на европейското първенство. Те бяха напълно готови за предизвикателството, но просто нещата не се развиха в наша полза. Можехме да вкараме още през първото полувреме и не го направихме, а след това не успяхме да се върнем в мача. Ще говорим по-късно за грешките ни и след това ще мислим за следващите мачове", каза той.

"Не сме слепи и знаем къде грешим. Имаме доста качествени млади играчи и е наша задача да им помогнем да се развият. Трябва да ги подготвим за подобни мачове".