0

Д ания разпиля Русия с 4:1 и се класира за елиминациите на Евро 2020 като втори в група В. Пред пълните трибуни на стадиона в Копенхаген домакините показаха изключително сърцата игра и не позволиха на Сборная да мисли за нещо повече.

Дания разпиля Русия с 4:1 и се класира за елиминациите на Евро 2020 като втори в група В. Пред пълните трибуни на стадиона в Копенхаген домакините показаха изключително сърцата игра и не позволиха на Сборная да мисли за нещо повече.

„Червеният динамит“, който изживя голям шок в началото на шампионата със случилото се с Кристиан Ериксен, бе подпомогнат и от победата на Белгия с 2:0 над Финландия в другия мач от групата. С успеха тимът на Роберто Мартинес спечели убедително първото място с пълен актив от 9 точки, а викингите останаха трети. Те имат същия актив от 3 точки като датчаните, но са с по-лоша голова разлика от тях. Все пак Финландия ще изчака развоя и на другите групи, за да разбере дали ще продължи като един от 4-те най-добри трети отбора.

В мача в Копенхаген две от 4-те попадения бяха реализирани с мощни шутове извън границата на наказателното поле. 20-годишният Микел Дамсгаард откри с топовен изстрел в 38-ата минута. Другата „бомба“ пък бе дело на централния бранител Кристенсен, който бе точен в 80-ата минута за 3:1.

Ужасяваща грешка на руската защита в 60-ата минута доведе до попадението на Юсуф Поулсен, който на празна врата се разписа за 2:0.

10 минути по-късно Русия получи шанс да се върне в мача, когато Артьом Дзюба бе точен при изпълнението на дузпа, отсъдена за нарушение на Вестергоор срещу Соболев.

Крайното 4:1 оформи Йоаким Меле в 82-рата минута, с което подпечати билета на Дания към 1/8-финалите.

В другия мач от групата Белгия узакони първото си място в групата след автогол на вратаря на Финландия Храдецски (74-ата) и попадение на Ромелу Лукаку, който реализира третия си гол на европейското след подаване на Де Бройне в 81-вата минута.