0

В първите часове след откриването на изложението BMW и MINI Експо се състояха родните премиери на няколко вълнуващи модела. За първи път у нас беше показано новото BMW Серия 4 Cabriolet. Особен акцент за почитателите на марката у нас са изцяло електрическият кросоувър BMW iX3 и новият спортен седан BMW M3.

В първите часове след откриването на изложението BMW и MINI Експо се състояха родните премиери на няколко вълнуващи модела. За първи път у нас беше показано новото BMW Серия 4 Cabriolet. Особен акцент за почитателите на марката у нас са изцяло електрическият кросоувър BMW iX3 и новият спортен седан BMW M3.

Новото BMW Серия 4 Cabriolet продължава една дълга традиция в своя автомобилен клас, основан преди 35 години от първия кабриолет BMW 3-та серия E30. Новият модел се отличава с ексклузивен дизайн, изцяло нов мек покрив, разнообразно портфолио от задвижвания, висококачественото окачване, специфично усилена за модела структура на каросерията и високотехнологично и модерно оборудване. Благодарение на всичко това, новото BMW Серия 4 Cabriolet обещава вълнуващ спортен дух и наслада в комбинация с радостта от шофирането под открито небе.

Опционалният ветробран осигурява регулиране на течението на въздуха в салона. Той може лесно да бъде демонтиран и при затворен гюрук, и да бъде прибран сигурно зад сгънатите облегалки на задните седалки във включената в комплекта оптимизирана чанта. По-голям уют при ниски външни температури се осигурява от интегрираната в подглавниците на предните седалки система за подгряване на врата.

Откритият модел BMW Серия 4 Cabriolet с 4 места предлага интензивен спортен профил. Динамичният профил на шестото поколение на модела се олицетворява най-вече от предлаганото за пръв път BMW M440i xDrive Cabriolet, което се задвижва от редови 6-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 374 к.с. Другите бензинови версии са BMW 420i Cabriolet с 4-цилиндров бензинов турбомотор с мощност 184 к.с. и BMW 430i Cabriolet със 258 к.с. Новото BMW 420d Cabriolet се задвижва от 4-цилиндров турбодизелов двигател с мощност 190 к.с.

От юли 2021 година към портфолиото се добавя и редовият 6-цилиндров дизелов двигател на новото BMW 430d Cabriolet, който развива максимална мощност от 286 к.с. и максимален въртящ момент от 650 Нм. Еластичността и ефективността на задвижването се повишават благодарение на двустепенното свръхпълнене с турбокомпресори и технологията Mild Hybrid с 48-волтов стартер/генератор. За пръв път всички варианти на задвижване на новото BMW Серия 4 Cabriolet серийно се оборудват с 8-степенна автоматична трансмисия Steptronic. Новият вариант на автоматичната трансмисия работи с оптимизирана динамика на превключването и подобрена ефективност.

Обновеното MINI идва в три варианта - хечбек с 3 и 5 врати, и кабриолет

По време на десетото издание на изложението BMW и MINI Експо пред българска публика дебютира и обновената гама на MINI, която включва трите модификации - хечбек с 3 врати, хечбек с 5 врати и открития модел MINI Cabrio. Експозицията в Зала 4 на столичния „Интер Експо Център” представя цялата гама от актуални модели на MINI, която включва още кросоувъра Countryman и комбито Clubman.

Вече повече от 60 години MINI стана символ на креативност, радост от шофирането, изразителен дизайн и индивидуален стил. Сега трите модификации на MINI с 3 и 5 врати, и MINI Cabrio са обновени, което ги прави още по-атрактивно предложение по отношение на дизайна, характеристиките на продукта и първокласното качество.

Точно 20 години след старта на продажбите на модерното MINI, най-новото поколение на модела е във върхова форма. Днес MINI е въплъщение на пъргаво пътно поведение и външен вид, който не може да бъде сбъркан, както и на най-високите изисквания по отношение на технологията и качеството в този клас.

Новият дизайнерски език за екстериора подчертава визията на MINI, която не може да бъде сбъркана с тази на друг автомобил, по особено смел начин. Изисканата естетика гарантира, че основните дизайнерски черти на MINI се проявяват още по-ясно и изглеждат по-модерно. Особено изразително отпред изглеждат MINI с 3 врати, включително електрическото MINI Cooper SE, MINI с 5 врати и Cabrio.

При тях доминира характерната радиаторна решетка, чиято шестоъгълна рамка заема значително повече място, както и типичните за MINI кръгли фарове. Габаритните светлини са заменени с вертикални въздухозаборници, поставени максимално навън в каросерията, които служат като отвор за така наречените въздушни завеси за оптимизиране на аеродинамиката. Централната лайстна на бронята е използвана и за стойка на регистрационната табела, вече не е черна, а е в цвета на автомобила.

Новият интериор на MINI с 3 врати, MINI с 5 врати и MINI Cabrio е изискан, модерен и висококачествен. Спортните седалки са нови за гамата и допълват перфектно жълтия външен цвят Добре познатото качество на материята Black Pearl е допълнено от ново изразително каре в британски стил, типичен за MINI. Акцентиращите шевове в прехода към черната синтетична кожа на страничната част на седалката са оцветени, за да съответстват на материята на повърхността на седалката.