0

Ц ветелин Георгиев ще бъде оттеглен от листата на "Изправи се.Мутри вън" за Бургас. Това стана ясно от официално становище на ИМВ по повод казуса с Георгиев, изпратено от "Изправи се.БГ" и от  "Отровното трио", които са част от обединението.

Цветелин Георгиев ще бъде оттеглен от листата на "Изправи се.Мутри вън" за Бургас. Това стана ясно от официално становище на ИМВ по повод казуса с Георгиев, изпратено от "Изправи се.БГ" и от  "Отровното трио", които са част от обединението.

По-рано през деня от прокуратурата поискаха неговия имунитет да бъде свален заради разследване за купуване на гласове. Няколко часа по-късно от ЦИК дадоха разрешение за това прокуратурата да повдигне обвинения на Георгиев.

Сега от ИМВ пишат, че водачът на листата им в Бургас Живко Табаков ще окаже пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата за установяването на истината. 

Случаят в Бургас се изяснявал. Причината - Цветелин Георгиев твърди, че няма съпричастност към никакви практики, нарушаващи върховенството на закона.

"От този момент нататък Георгиев е отстранен от листата, за да се изясни цялата истина и да не се възпрепятства разследването", посочват обаче от ИМВ. И добавят: "За напускането си днес Георгиев ще подаде надлежните документи. За нас върховенството на закона е основна ценност и всяко негово нарушение, независимо от кого, смятаме за крайно неприемливо".

БЕЗ ИМУНИТЕТ: Главният прокурор поиска свалянето на имунитета на кандидат за депутат

ЦИК разреши: Свалиха имунитета на Цветелин Георгиев от ИМВ