Зърнопроизводители набират пари за помощ на медиците

Зърнопроизводители набират пари за помощ на медиците

Съюзът на тракийските зърнопроизводители, в който членуват над 130 арендатори и собственици на големи площи обработваеми земи на територията на Старозагорска и Сливенска области, е стартирал кампания за набиране на финансови средства, с които да бъдат подпомогнати медиците и здравните заведения в битката им с COVID-19, съобщи председателят на организацията Цветан Берберов.

Средствата ще се набират до петък , до тогава ще бъде решено къде точно да бъдат насочени.

В понеделник от  Петролна компания "Зара" дариха  72 960 лв на платформата "За доброто" за да бъдат закупени  2 респиратора за УМБАЛ “ Проф. Стоян Киркович“ в Града на липите. Компанията е дарила общо близо 170 000 лв като са вече закупени  още 1 респиратор, 7 монитора за следене състоянието на пациента, консумативи за оборудването и предпазни средства.

Специална дарителска сметка : УниКредит Булбанк АД IBAN: BG62UNCR70008422236384; BIC: UNCRBGSF; КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00 Основание за плащане: Дарение - коронавирус обявиха от община Стара Загора. От там обявиха готовност да се приемат дарения в  стоки и храни:маски, защитни облекла, хляб, брашно и други , които ще бъдат използвани единствено за подпомагане на болниците, социалните заведения и възрастните хора. 

Междувременно от областния кризисен щаб в Сливен обявиха, че са създадени

условия за нормалното протичане на селскостопанската година. На всички земеделски стопани и животновъди в Сливен и областта е осигурен достъп до нивите, овощните градини, лозя, оранжерии и други земеделски земи,  животновъдни обекти, пчелини и водни обекти за аквакултури, за да осъществят необходимите сезонни дейности, свързани със сеитба, пръскане, обработка на почвата, грижи за животните, рибата и др., уточни областният управител Чавдар Божурски.Той напомни, че при преминаване през обособените КПП-та трябва да бъде представен поне един от трите документа:удостоверение за регистрация като земеделски стопани /т.нар. зелено картонче/, като при липса на регистрация за 2020 г., ще важи регистрацията за 2019 г.; служебна бележка, издадена от земеделски производител, която удостоверява, че преминаващото лице е негов служител или удостоверение за регистрация на животновъден обект /ферма, рибовъден обект или пчелин/.   

 

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.