Тази година земята на Добруджа в регион Генерал Тошево отгледа „ръжта на мира“ и  600 хляба от нея бяха дарени на Българския Червен кръст в  Добрич от местната структура на Националната асоциация на зърнопроизводителите, съобщи директорът на БЧК д-р Артюн Еринозов.

Проектът „Хляб на мира“ обединява 12 държави от Централна и Източна Европа, има своя история и символика-единение на народите, устойчиво земеделие, бит, поминък и не на последно място, инициативата е пример за филантропия.  По волята на дарителя, БЧК ще изпрати „Хляба на мира“ във всички 8 общини в областта. Със съдействието на домашните социални патронажи и представители на диабетни сдружения, по един брой ръжен хляб ще получат хора със специални хранителни потребности.

На 11 септември, от 11 часа, в сградата на Областен съвет на Български Червен кръст Добрич г-н Стелиян Стоянов - член на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите и г-н Добри Драгнев – председател на ОС на БЧК Добрич ще раздадат от „Хляба на мира“ за 2018 година на болни от диабет хора и представители на диабетно дружество „Добруджа“ в гр.Добрич, както и на Домашен социален патронаж - Община Добричка.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Ограничиха движението по пътя Добрич – Силистра

Заради усложнената пътна обстановка временно се ограничава движението на автомобили над 12 тона по пътя Добрич – Силистра, съобщиха от Областно пътно управление - Добрич. Всички други републикански пътища в област Добрич са проходими при зимни условия. Към момента над 10 машини обработват републиканската пътна мрежа в областта.

Поскъпнаха таксиметровите услуги в Добрич

Таксиметровите фирми в Добрич вдигнаха драстично цените на услугите си, установи проверка на „Монитор”. От вчера дневната тарифа на 1 км пробег вече е 1 лев, срещу 85 ст. стара цена.

Увеличава се незаконна сеч в горите на Добруджа

Увеличават се случаите на незаконна сеч с цел продажба, алармират от ДЛС – Балчик. След проверка в землището на балчишкото село Тригорци, само за един ден са установени незаконни сечи в полезащитните горски пояси, за което бяха съставени 6 акта по Закона за горите и са конфискувани 12 пространствени кубически метра дърва.