0

Ц игуларят Веско Пантелеев-Ешкенази се завръща на 18 април в зала „България“ за единствения си концерт в родината през този музикален сезон. На сцената с него ще излезе и брат му – известният диригент Мартин Пантелеев.

Цигуларят Веско Пантелеев-Ешкенази се завръща на 18 април в зала „България“ за единствения си концерт в родината през този музикален сезон. На сцената с него ще излезе и брат му – известният диригент Мартин Пантелеев.

Двамата се включват в 90-ия юбилеен сезон на Софийската филхармония, а концертът е посветен на нейния основател – Саша Попов, смятан за най-големия български диригент на всички времена, ярка фигура в културата на ХХ век. Двамата братя ще поздравят и рожденика Пантелей Пантелеев – дългогодишен музикант на Филхармонията и техен баща.

Братята Веско Пантелеев-Ешкенази и Мартин Пантелеев са безспорни любимци на родната публика. Съвместните им изяви винаги предизвикват огромен интерес не само заради виртуозните изпълнения, но и заради топлите чувства, които буквално струят от единия към другия и от сцената към залата. В този концерт диригентът Мартин Пантелеев ще остави за малко палката и ще се включи като солист в Концерта за две цигулки на Бах. В програмата са включени и шакона „Червената цигулка“ от Корлиано (шакона – старинен испански танц, б.р.), „Севдана“ на Георги Златев-Черкин и Симфоничната сюита „Бай Ганьо“ от Веселин Стоянов.

Билетите за концерта на цени от 25 до 50 лева са почти изчерпани, но все още може да се намерят ограничен брой единични места на касата на зала „България“ и на epay.bg.