Звездите на Народния театър благодариха на медиците от „Софиямед“
3

Звездите на Народния театър благодариха на медиците от „Софиямед“

Представители на Народния театър „Иван Вазов“ начело с техния директор Мариус Донкин и звездите на трупата Аня Пенчева и Георги Мамалев днес лично посетиха медиците от COVID-19 отделението на УМБАЛ „Софиямед“.

Поводът бе да им поднесат специални подаръци от името на цялата трупа на театъра и да им пожелаят хубави, спокойни и здрави дни през новата година.

Актьорите поднесоха своите благодарности на медиците, които в период на световна пандемия неотлъчно са до пациентите си на първа линия. Те изказаха благодарност и на ръководството на университетски медицински комплекс „Софиямед“, който почти през цялата изминала година се грижеше безвъзмездно за PCR и антигенните тестове на всички актьори и служители на Народния театър.

Директорът на театъра Мариус Донкин ден по-рано се срещна лично със собственика на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Михаил Тиков, за да му поднесе и специална благодарствена грамота. Плакет получиха днес и медиците от Covid-19 отделението на „Софиямед“, управителят на болницата д-р Йордан Пелев и управителят на ДКЦ „Софиямед“ д-р Тинка Данчева като признание за подкрепата им към театъра и изкуството в трудната 2020 година.

„Изпитвам гордост, че има толкова добри лекари и специалисти, благодарен съм, че имаме хора, подготвени за тежки пандемии. Независимо, че при първата вълна всички бяха объркани, сега лекарите са с повече знания и умения и знаят как да лекуват тази тежка болест. Желая им здраве, да се пазят и дано тази година бъде по-добра от онази, която изпратихме“, каза Георги Мамалев. Аня Пенчева също благодари лично на медиците от „Софиямед“  и се снима за спомен с началник отделението д-р Ценка Георгиева и нейните колеги лекари, сестри и санитари.

В знак на благодарност и като реверанс към това, че нямат време да отидат на театър, но театърът ги обича, Георги Мамалев изнесе импровизиран петминутен спектакъл за екипа на Covid-отделението с хумористични откъси от моноспектакъла си „Разбираш ли ме правилно?“, а след това заедно с Аня Пенчева и Мариус Донкин връчиха благодарствените грамоти.

„Вие лекувате телата, а ние – душите – затова ви благодарим и ви очакваме в театъра“, каза директорът на медиците.

Лекарският екип пък се отблагодари на Народния театър, като подари торта и бонбони за екипа и им пожела да бъдат здрави.

С кампанията „ТЕАТЪРЪТ ВИ АПЛОДИРА“, която стартира в края на миналата година с благотворителния концерт-спектакъл „Част от колекция“ с участието на актьора Иван Юруков, Народният театър отправи послание към всички на първа линия и към цялото общество да продължим да бъдем заедно в днешните трудни времена. Благодари на своята публика, окуражава всички неуморни медици в битката с Covid-19, покланяйки се на всеки отговорен българин, който в голямото изпитание мисли за опазването на другите около себе си – все едно дали на работното място, в театралната зала, в обществения транспорт, в магазина, на улицата...

Чрез „Театърът ви аплодира“ Народният театър „Иван Вазов“ приканва своите зрители и приятели да благодарят лично и поименно на медици и здравни работници, които са го подкрепили в труден момент по време на пандемията. В специална секция на сайта си и на мониторите на касите театърът ще публикува имената на тези медици, а списъкът ще се допълва и обновява.

Екипът на медицински комплекс „Софиямед“ благодари на всички от Народен театър „Иван Вазов“ за техния жест и им желае много нови представления и по-голяма публика на живо в залите през новата 2021г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.