0

Б лизо 40 от най-оборотните в момента италиански поп, рок и рап звезди събраха над 7 600 000 евро дарения с големия си съвместен концерт, който бе излъчен миналата седмица по италианската държавна телевизия Rai 1. Средствата са предназначени за подпомагане дейността на Гражданска защита, която е на първа линия в борбата с коронавируса на Апенините. Спектакълът „Музика, която обединява“ бе комплектуван от видеозаписи на живи изпълнения на всеки от артистите, направени в домашна обстановка.

Близо 40 от най-оборотните в момента италиански поп, рок и рап звезди събраха над 7 600 000 евро дарения с големия си съвместен концерт, който бе излъчен миналата седмица по италианската държавна телевизия Rai 1. Средствата са предназначени за подпомагане дейността на Гражданска защита, която е на първа линия в борбата с коронавируса на Апенините. Спектакълът „Музика, която обединява“ бе комплектуван от видеозаписи на живи изпълнения на всеки от артистите, направени в домашна обстановка.

Почти 73 000 души са проявили щедростта си в рамките на 24 часа след излъчването на концерта, съобщава в. La Repubblica.

“Музика, която обединява“ – този мощен колективен акт на солидарност, е бил наблюдаван от 3 596 000 телевизионни зрители. Сред най-вълнуващите моменти на вечерта бяха песента на Елиза „Светлина“, в която един от най-впечатляващите женски вокали на Европа почти проплаква „Всички сме в една и съща сълза“; група „Неграмаро“, чиито шестима музиканти се появиха от различни градове в прекрасна мозайка на екрана, за да изпълнят в абсолютен синхрон две от своите най-известни парчета; Ермал Мета, който изпя „Алелуя“ на Ленард Коен с кристален глас, напомнящ във високите тонове „оперното“ пеене на Фреди Меркюри. А също и миниатюрният „концерт в концерта“ на Тициано Феро от дома му в Лос Анджелис; Рикардо Кочанте – авторът на световния мюзикъл „Парижката Света Богородица“, който пя „Ти, Италия“ от студиото си в Дъблин; Андреа Бочели, който от хола си в съпровод на своето пиано изпълни песните, с които като младеж е обикалял пиано-баровете в родзната Тоскана. Достоен бе и финалът на този почти 5-часов благотворителен музикален маратон: съвсем младият музикант Якопо Мастранджели, който изсвири на тромпет мелодия на Енио Мориконе от филма „Имало едно време в Америка“ от балкон над божествено красивия, но пуст площад „Навона“ в Рим...