0

Е дна музикална щафета, която прекосява Италия. Една виртуална среща, която се превръща в спектакъл, за да подкрепи с набраните средства Гражданска защита, която е на първа линия в борбата с коронавируса на Апенините, и за да изпрати мощно послание за единение и отговорност в този изключително труден за страната момент. Шоуто „Музика, която обединява“ ще се излъчи на 31 март, вторник, по италианската държавна телевизия Rai 1 с участието на някои от най-големите музикални звезди на Ботуша.

Една музикална щафета, която прекосява Италия. Една виртуална среща, която се превръща в спектакъл, за да подкрепи с набраните средства Гражданска защита, която е на първа линия в борбата с коронавируса на Апенините, и за да изпрати мощно послание за единение и отговорност в този изключително труден за страната момент. Шоуто „Музика, която обединява“ ще се излъчи на 31 март, вторник, по италианската държавна телевизия Rai 1 с участието на някои от най-големите музикални звезди на Ботуша.

Сред тях са Джани Моранди, Андреа Бочели, Тициано Феро, Рикардо Кочанте, Джиджи Д`Алесио, Марко Менгони, Елиза, Алесандра Аморозо, Паола Турчи, рапърът Федец, победителите от фестивала в Сан Ремо от последните няколко години Ермал Мета, Франческо Габани, Махмуд, Диодато, групите „Манескин“, „Неграмаро“ и много други.

Артистите ще подарят на публиката неиздадени все още свои песни с видеа, записани на живо в собствените им домове. Този уникален музикален коктейл има за цел не само да набере средства в полза на Гражданска защита, но и да напомни, че заедно, обединени чрез музиката, човешките същества могат по-лесно да преодолеят страховете и стреса в тази извънредна вече и в глобален мащаб ситуация.

Към музикантите ще се присъединят световноизвестният балетист Роберто Боле, актьорите Лука Дзингарети („Комисар Монталбано“) и Паола Кортелези, спортистите Валентино Роси, Андреа Довициозо, Федерика Пелегрини, Роберта Винчи и др. Спектакълът ще бъде без прекъсвания за реклами. "Музика, която обединява“ ще бъде достъпна и на каналите на телевизия Rai 1 във Фейсбук и YouTube, ще се предава в стрийминг и по musicacheunisce.it.