0

П ремиерът на Сверена Македония Зоран Заев очаква разговорите с България да продължат след формирането на правителството в София в духа на приятелство, добросъседство и сътрудничество и в съответствие с Договора за добросъседство от 2017 г., съобщават медиите в Скопие, цитирани от БТА.

Премиерът на Сверена Македония Зоран Заев очаква разговорите с България да продължат след формирането на правителството в София в духа на приятелство, добросъседство и сътрудничество и в съответствие с Договора за добросъседство от 2017 г., съобщават медиите в Скопие, цитирани от БТА.

"Първо, нека поздравя българския народ за успешно проведените избори с оглед на сегашната, най-силна вълна на пандемията. Разбира се, поздравления на г-н Борисов за победата, желая им мъдрост в преговорите за формиране на правителство, в най-добрия интерес на техния народ, е заявил Заев пред репортери. Ние ще изчакаме да бъде формирано правителство, за да продължим двустранните дискусии в духа на приятелство, добросъседство и сътрудничество, в съответствие с Договора за приятелство от 2017 година", е добавил премиерът.