Зодиите отиват на бърза среща...

Зодиите отиват на бърза среща...

Представителите на 12-те зодии се озовават на така популярните напоследък бързи срещи. Кой какво прави?

Овенът влиза малко задъхан, но с танцова стъпка. Закъснял е, защото до последно е търсил място за паркиране, ако може пред вратата. Оглежда се, намига на Рибата, тя пък хич не го забелязва, заета е да си оправя деколтето и изпуска целия спийд дейт.

Овенът набързо прелита през петте запознанства, които му се полагат, дава си телефона поне на четирима – да го търсят, ако им трябва (той няма да ги търси, много е зает), ама я го хванат, я не го хванат... Накрая отива отвън да си говори с Близнака, който вече малко се е отегчил.

Телецът се е издокарал като за сватба – с елегантен костюм, влиза скромно в залата, уж да не бие на очи, но му е ясно, че с този часовник на цената на двустаен апартамент, няма как да не го забележат. Насочва се към Лъва – ето някой, който му пасва по елегантност... След 30 секунди вече си мисли: "Този пък колко е надут... А обувките му даже не са италиански като моите".

Близнакът е овършал набързо поне десетима кандидати, ама май никой не му е харесал... То пък можеш ли да решиш за 5 минути – нито има време да си поговорите за вселената, нито за кризата в Близкия изток, то пък кой изобщо ги е измислил тия бързи срещи? Все пак взима 7-8 телефона... и Facebook, и Instagram… някой ако има и Youtube канал – да го дава.

Ракът се върти нервно на стола, опитва се да изглежда естествено, но всъщност се хили като тиква и ръси неадекватни забележки по адрес на всеки, с който се запознава. Накрая заключението е, че никой там не му е на нивото и той телефона няма да си дава... то пък не че някой му го е поискал.

След като Телецът не му е поискал телефон, Лъвът седи нацупен, но достолепен – не си е тръгнал, само защото е поел ангажимент да спазва правилата, а на ангажиментите си той гледа сериозно. По някое време при него сяда Рибата... абе тя май се е объркала, защото гледа картончето с номера на обратно, но Лъвът е тактичен и не й казва. Тя пък веднага проявява майчинско чувство и започва да го утешава заради Телеца.

Девата седи по средата на залата и се опитва да се усмихва (насила), въпреки че изобщо не й харесва къде се намира... И тоя килим, откога не е чистен, и всички ходят с обувки по него и знаят ли това колко бактерии са във въздуха? Идва й да избяга с писък, но се сеща защо е там и се окопитва – отива при Телеца. И костюмът му е изгладен, и ноктите му са поддържани... Аууу, обаче много пари харчи за дрехи и за обувки – не, не, няма да го бъде. Тръгва си, тая работа не е за нея. А и трябва да ходи да си изпере всички дрехи и да си направи кислородна терапия на кожата.

Везната прелита от човек на човек, иска да се запознае с всички и да си поговори, и да си разменят контактите... и да ги покани на рождения си ден... пък ако нещата потръгнат – може и за Коледа също. Всички много й допадат и ръси листчета с телефонния си номер като конфети – ето Стрелецът е толкова харизматичен, Ракът е така изтънчен, Лъвът е силен и обаятелен. Близнакът най-много й допада, но докато свърши срещата и двамата вече са загубили контактите на другия.

Скорпионът наблюдава мълчаливо ситуацията, любезен е с всички, но всъщност му е адски скучно и иска да си ходи. Спира се при Рибата, но тя вече се е заплеснала по Лъва, после минава покрай Рака – но там се отегчава до смърт и излиза. Навън се натъква на Овена и Близнака, които разпалено дискутират епидемията от бубонна чума от XVII век. Без да се церемони се обръща към Овена: "Кафе, нещо...?". Единодушно се спират на "нещо" и си тръгват с колата на Овена пред входа.

Стрелецът е малко кисел, защото тия бързи срещи не му дават шанс да блесне с целия си интелект и харизматичност... Все пак набързо успява да омае Близнака като му разказва как смята да спасява деца в Африка, да изкачва Монблан и да ходи до Арктическите шапки (докато още ги има, нали)... Естествено няма да направи нищо от изброеното.

Козирогът е отпечатал телефона, имейла, факса, профилите си в социалните мрежи и адреса на баба си на село на специални визитки и ги раздава наляво-надясно. Естествено той не очаква нищо да излезе от тая работа, защото според здравия разум трябват поне 3-4 години, за да се влюбиш в някого... а при него може да са и 30-40. Но тъй като днес е в авантюристично настроение, дошъл е да пробва.

Водолеят се заседява при всеки повече от определените 5 минути и бави цялото събитие. Останалите започват да го гледат лошо, но той е в свои води и не се тревожи, че е дразнещ. Със Стрелеца се заприказват за следващата експедиция на НАСА до Марс... и решават да участват като доброволци.

Рибата през цялото време се лута из залата и не може да разбере при кого трябва да отиде и тия картончета, дето са й ги дали на входа, за какво са... А тоя отпред (Водолея) дето се мотае, какъв му е проблемът. Ето онзи с костюма (Телеца) е много хубав.... ама дали й е в картончетата или пък не й е... така и не успява да разбере и го пропуска. Е, добре че все още се намират чувствителни души (Лъва), с които да си поговори за неправдите в света.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.