0

Р епликата „богатите също плачат“ с продължението „когато загубят всичките си пари“ може и да не ви успокоява в дните, които ще останете или вече сте останали без работа. Но поне ще разберете интересни факти за знаменитостите, претърпели финансови несгоди, въпреки таланта или успеха си на сцената. Списъкът на звездите не е изчерпателен и не включва български герои, но поне може да ви покаже какво може да не правите с парите си, за да не обеднеете.

Репликата „богатите също плачат“ с продължението „когато загубят всичките си пари“ може и да не ви успокоява в дните, които ще останете или вече сте останали без работа. Но поне ще разберете интересни факти за знаменитостите, претърпели финансови несгоди, въпреки таланта или успеха си на сцената. Списъкът на звездите не е изчерпателен и не включва български герои, но поне може да ви покаже какво може да не правите с парите си, за да не обеднеете.

Майк Тайсън - Американски легендарен боксьор. В класацията на 100-те най-големи боксьори на всички времена, той заема 16-то място. Започва от улични банди докато Мохамед Али не събужда в него големия бъдещ боксьор. През своята кариера той печели повече от 400 милиона долара, но към 2004 г. обявява фалита си с 39 милиона задлъжнялост. Причината – безумното му пазаруване.Интересен факт е, че Тайсън беше в България за кратко, но не на разходка, а за да направи малко пари, като рекламира енергийна напитка.

Никълъс Кейдж или Никълъс Ким Копола, както е истинското му име, е американски актьор, режисьор и продуцент, носител на наградата Оскар за най-добра главна мъжка роля във филма „Да напуснеш Лас Вегас“ от далечната 1995 г. Има участия в много хитови екшъни, с много странности и необичайности в поведението му, получава огромни хонорари и дълго време се слави като един от най-високо платените актьори. Състоянието му се е равнявало на 150 милиона долара, но се налага актьорът и да„свърже двата края“ като разпродава всичко, което е купил и което е довело до банкрутирането му. А именно: два Бахамски острова, скелети на динозаври, два замъка в Европа, частен самолет „Гълфстрийм“, 15 недвижими имота по цял свят, бижута, октопод и акула, а също и крокодил. И още редица безумни покупки … Кейдж обича да снима и в България, за да припечелва по някой долар.

Ози Озбърн – Британската легенда в рок музиката или просто Ози е една от емблемите на съвременната хардрок и метъл музика. Семейство Шарън и Ози Озбърн, независимо от шеметната кариера, която изстрелва Ози на върха десетилетия наред, натрупват около 3 милиона долара кредитни задължения. А с кредити не се живее лесно както знаете.

Памела Андерсън - Канадска актриса, участвала и в едно от изданията на VIP Brother в България. Каква беше сумата пари за гастрола на звездата, чийто силикон събираше очите на милиони от малкия екран в „Спасители на плажа“, беше тема на спекулации в медиите. Някои публикации твърдят, че е била около 150 000 долара. Доста повече дава Андерсън за построяването на къщата си в Малибу. Звездата задлъжнява с 800 000 долара и е живяла известно време в каравана. Поради отказ да плаща данък върху доходите си и потъва в борчове още повече.

Робърт Дауни-младши, който днес навършва 55 години, е най-скъпоплатения актьор в света, според класация на списание "Форбс". Той е звездата от "Железният човек", филм „изтупал“ го от праха и донесъл му слава и пари. Причината за финансовия колапс на актьора през 2001 г. е зависимостта му към наркотиците и алкохола. Въпреки грандиозното си завръщане през 2013 г. натрупва задлъжнялост от 450 000 долара.

Майкъл Джексън - Един от най-известните, обичани и продавани легенди в световната музика. Албумът му Thriller (1982 г.) е продаден в над 110 милиона копия и става най-продаваният музикален албум в историята. Едно феноменално присъствие в музикалния свят, ексцентричен, екстравагантен, Кралят на сцената и създател на много благотворителни фондации, с голямо сърце и огромно богатство.

Поради невъзможност да покрие кредитите си за своето ранчо Neverland започва процедура по неговата финансова несъстоятелност. Мечтата му била това имение да се превърне в Дом за деца, които нямат къде да живеят. Имението е предложено на търг през 2015 г. за 100 млн. долара. Причината за финансовия фалит на звездата е определена като „неконтролируемият му навик да пазарува“.

Линдзи Лоън - Американска актриса, модел и поп певица. Лоън започва напористо с групата „Mean Girls“. Поради професионални разминавания и лични проблеми през 2012 г. нейните задължения към кредитори и непокрити данъци възлизат на 200 000 долара. Следва конфискуване на имущество. Обратът идва когато Опра Уинфри прави редица интервюта с нея, от които тя печели 2 млн. долара. Хубаво е да имаш приятели, особено като помагат в труден момент.

Ким Бейсинжър - Американска киноактриса и фотомодел, секс символ на 80-те и 90-те години. Едни от най-запомнящите ѝ роли са във филмите „Девет седмици и половина“ (1986), „Батман“ (1989) и „Поверително от Ел Ей“ (1997), като за последния от изброените филми получава Оскар за най-добра поддържаща женска роля.

Ким Бейсинджър купува през 1989 г. за 20 млн.долара градче в щата Джорджия, с намерението да построи продуцентско студио. Проектът се проваля с гръм и трясък, и Бейсинджър обявява фалит като го продава за 1 млн. долара. През 1993 г. Бейсинджър е осъдена да плати 7.4 млн. долара на Main Line Pictures, поради нарушаване на устна договорка и оттегляне от проекта „Елена в кутия“. След това решение тя обявява фалит.

София Лорен - София Лорен е артистичният псевдоним на италианската актриса София Вилани Шиколоне. В цялата си кариера София Лорен изиграва над 80 екранни роли. Истинска чаровница и на екрана, и в живота. Нито чарът й, нито таланта обаче могат да я спасят от някои финансови неуредици в живота й.

През 1974 г. е принудена да плати данъци в размер на 70% от приходите си. След близо 40 години делото е приключeно и тя е оправдана поради факта, че е заплатила всичките си данъчни задължения в размерите, които тогава са били обявени от държавата.