0

О ткъде идва и коя е сестра Милдред Рачид от „Полет над кукувиче гнездо“? Това ще разкрие новият сериал „Рачид“ на Райън Мърфи от 8 епизода, които тръгват по Netflix от 18 септември във всички държави, в които услугите на компанията са активни. В главната роля ще видим Сара Полсън.

Откъде идва и коя е сестра Милдред Рачид от „Полет над кукувиче гнездо“? Това ще разкрие новият сериал „Рачид“ на Райън Мърфи от 8 епизода, които тръгват по Netflix от 18 септември във всички държави, в които услугите на компанията са активни. В главната роля ще видим Сара Полсън.

Сериалът е вдъхновен от яркия персонаж на злата медицинска сестра от легендарния филм на Милош Форман от 1975 г., донесъл „Оскар“ на актрисата Луиз Флечър (както и академичните награди за най-добър филм, режисьор, неоригинален сценарий и за мъжка роля на Джак Никълсън).

Създадена от Райън Мърфи („Американска история на ужасите“) заедно с Йън Бренан, „Рачид“ е драматична история, богата на съспенс. Тя разказва за корените на Милдред Рачид – сестра в психиатрично заведение. През 1947 г. тя идва в Калифорния, за да си намери работа в престижна болница, където се правят смущаващи, неизпробвани до момента експерименти с човешкия мозък. Тя се представя като идеалната медицинска сестра, но лека-полека се разбира, че под елегантния й външен вид се крие тъмна личност, демонстрираща, че чудовища не само се раждат, но могат и целенасочено да бъдат създадени.

В актьорския състав освен Сара Полсън са Синтия Никсън („Сексът и градът“), Джуди Дейвис, Шарън Стоун, Чарли Карвър, Аманда Плъмър, Винсънт Д`Онофрио и др.