Земеделският министър: Няма опасност за населението, река Тимок е в коритото си

Земеделският министър: Няма опасност за населението, река Тимок е в коритото си

Към настоящия момент няма опасност за населението, тъй като река Тимок е в коритото си. "Напоителни системи" ЕАД извършват текуща проверка по поддръжката на обектите, включваща почистване и ремонт на дигите и шлюзовете. Това заяви министърът на земеделието Десислава Танева в отговор на депутатски въпрос по време на петъчния парламентарен контрол. 

На територията на община Брегово, Видин са съставени актове за публична държавна собственост с предоствени права на управление на Министерството на земеделието на предпазна дига на река Дунав в землище село Куделин, река Тимок - дясна предпазна дига в землище на Брегово и открит землищен канал в Брегово, вливащ се река Тимок. Към тях се включва и вътрешната предпазна дига в землището на града. Те са предадени за стопанисване и текуща поддръжка на "Напоителни системи" ЕАД. 

"През 2019 и 2021 г. има изготвено техническо задание за изготвянето на проект на вече посочените обекти, в това число и за нова отводнителна система в Брегово. Предстои да бъде обявена и обществена поръчка", обобщи тя.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.