Земеделци доказват продукция от картофи, лук и чесън до 1 февруари

Земеделци доказват продукция от картофи, лук и чесън до 1 февруари

До 1 февруари 2021 г. производителите на картофи, лук и чесън, кандидатствали по схемата за обвързано подпомагане през Кампания 2020, могат да подават декларации по образец и документи за доказване на добиви и реализация на произведената продукция. Това съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд "Земеделие".

Заради усложнената епидемична обстановка, ДФЗ предоставя възможност на кандидатите по схемата за обвързано подпомагане на картофи, лук и чесън да изпратят опис по образец чрез имейл  не по късно от 27.01.2021 г. 17:30 часа. Утвърдените образци на електронен опис на документите, доказващи реализацията на произведената продукция, са достъпни за изтегляне и попълване на сайта на ДФ „Земеделие“.Подаване на декларацията и електронния опис по схема за картофи, лук и чесъм се извършва в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ (ПСМП) в областните дирекции на разплащателната агенция.

Допустимите документи по нея са фактури и/или фискални касови бележки, издадени от фискално устройство, складова разписка, договор за покупко-продажба, приемо-предавателен протокол или кантарна бележка, от които да са видни вида, количеството и цената на произведената и реализирана култура. Те следва да са издадени в периода от 01.02.2020 г. до 31.01.2021 г. за Кампания 2020.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.