Здравните заведения в Кюстендилско няма да стават COVID болници

Здравните заведения в Кюстендилско няма да стават COVID болници

Трите многопрофилни болници за активно лечение на територията на област Кюстендил продължават да работят в същия режим, както досега. Няма да се прави реорганизация на лечебната мрежа с цел конкретна болница да бъде ангажирана с лечение само на лица с COVID-19. Това взеха единодушно като решение на свое онлайн заседание членовете на Областния кризисен щаб в Кюстендил.

Заседанието бе свикано от областния управител и председател на Щаба Виктор Янев, след получено писмо от министъра на здравеопазването.
Взетото решението от Кризисния щаб бе съобразено с капацитета на здравната система в областта, както и с условията и спецификата на предоставяне на здравната грижа. Деца, записани за задължително предучилищно образование в целодневна, полудневна и почасова организация в детска градина/училище в областта, могат да отсъстват по желание на родителя и след писмено уведомяване на директора. Това отправи като препоръка Кризисният щаб към кметовете на всички общини в областта. Отсъствията на деца са допустими за определен период, посочен в заповед на министъра на образованието и науката, издадена за конкретна община.
По време на заседанието от РЗИ информираха, че положителните случаи на коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалото денонощие са 51. Най-голям е броят на пациентите в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ – Кюстендил, 53-ма.
За денонощието двама пациенти са загубили битката с коронавируса – жена на 66 г. от община Кюстендил и мъж на 67 г. от община Дупница.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.