Здравният министър нареди имунизиране на желаещите денем и нощем (ЗАПОВЕД)

Здравният министър нареди имунизиране на желаещите денем и нощем (ЗАПОВЕД)

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов разписа заповед към 28-те РЗИ в страната, в която се посочват дните и часовете за масовата имунизация срещу коронавируса.

„Във връзка с допуснатата възможност ваксиниране срещу COVID-19 да се провежда през събота и неделя и на лица, които не попадат в целевите групи на фаза I - V, при условие, че са изразили желание за имунизиране и при наличие на ваксини срещу новия коронавирус, моля да създадете следната организация на териториално ниво“, се казва в заповедта на министъра.

„Ваксинации срещу COVID-19 на горепосочените лица да се провеждат от временни имунизационни пунктове в лечебни заведения и от РЗИ, както следва:

- целодневно през почивните дни (събота и неделя);

- в следобедните часове на работната седмица (от понеделник до петък);

- денонощно в лечебни заведения за болнична помощ в областните градове, определени от РЗИ при необходимост.

За създадената организация, реда и начина на записване на желаещите лица за ваксинация срещу COVID-19 информирайте населението чрез средства за масово осведомяване и на място.

В допълнение, при необходимост, органите на Министерство на вътрешните работи ще оказват съдействие на регионалните здравни инспекции при транспортирането на разпределени количества ваксини срещу COVID-19 до лечебни заведения, провеждащи ваксинации срещу новия коронавирус, в т.ч. и до общопрактикуващи лекари", завършва заповедта, подписана от проф. Ангелов.

Източник: МЗ

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.