Здравни медиатори ще насърчават малцинствените групи за ваксиниране срещу COVID-19

Здравни медиатори ще насърчават малцинствените групи за ваксиниране срещу COVID-19

Здравни медиатори ще съдействат за разпространение на информационни материали в отдалечените райони и сред малцинствените групи. Целта тези групи да бъдат насърчени за ваксинация срещу COVID-19. Това стана ясно след среща между служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров и ръководител на Представителството на ЕК у нас Цветан Кюланов.

На срещата са обсъдени възможностите МЗ и Председателството на ЕК у нас да е си сътрудничат за насърчаване на ваксинацията срещу COVID-19. Стана ясно още, че ведомството напълно подкрепя кампанията на Представителството на ЕК в България за информиране на обществото и насърчаване на ваксинацията срещу коронавирусната инфекция. От думите на д-р Стойчо Кацаров стана ясно, че МЗ чрез здравните медиатори, е готово да съдейства и логистично за разпространение на информационни материали в отдалечените райони и сред малцинствените групи, като целта е посланията на кампанията да достигнат до максимален брой хора. “Само когато достигнем 70% колективен имунитет, ще можем да се върнем към нормалния живот. Затова е изключително важно институциите да работят заедно, за да може информацията да стигне до всички граждани”, стана ясно още от думите на здравния министър. По време на срещата е обсъден и Планът за възстановяване и устойчивост. Д-р Кацаров коментира, че в момента се подготвят промени в него в частта „Здравеопазване“, които се очаква да бъдат готови в рамките на тази седмица. Като основни акценти в предложенията той открои дигитализацията и иновациите в сектора, както и електронното здравеопазване.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.