Здравни медиатори популяризират ваксините в Шумен

Здравни медиатори популяризират ваксините в Шумен

Здравни медиатори ще информират ромската общност в шуменско за ваксините. Целта е да се премахнат страховете на ромската общност от чипиране, роботизиране и следене, съобщават от БНТ.

Здравният медиатор от Шумен Росица Симеонова всеки ден се среща с хората, за да им обяснява, че е безопасно да се ваксинират, както и какви са ползите от имунизацията. Това се налага тъй като в тази общност има голям страх от ваксинирането, което е и причината едва 10% от ромите да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

"Най-страшната теория, че ще бъдем подвластни, че ще сме като някакви роботи, ще ни управляват от дистанция. Звучи абсурдно, но една лъжа да е дори, като се каже 100 пъти, тя става истина", каза Шефкет Топалов.

"Аз напоследък не знам вече какво да мисля, какви работи приказват хората, ще умреш, не знам какво ще се разболееш", каза Ниази Али.

"Чува се, че това, което ще ни ваксинират води до безплодие, то вече ние няма, но младите. Вече чипирането като бъдем може да носи други болести, това мислим ние. Те видяха по телевизорите, по телефоните, че някои много се разболяват от ваксината и умирали от ваксината", каза Ангелина Арабова. Затова според Росица Симеонова  хората се нуждаят  от информация.

"Аз мисля, че не трябва да има някакви стимули, които да са материални или каквито и да е било. Хората трябва да повярват на личните си лекари, после на държавата и абсолютно всички в целия свят се ваксинират, не им се случва нищо и не мисля, че по някакъв начин застрашава живота им, чипира ги, остават бездетни", каза още  Симеонова.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.