Ягодовата луна идва със затъмнение и стара любов

Ягодовата луна идва със затъмнение и стара любов

Скупчване на планетите ни носи бесове и страх

Пълнолунието в началото на юни, известно още като Ягодовата луна, идва със затъмнение, а положението на планетите вещаят възраждане на стара любов и една доста усложнена астрологична обстановка, пише в. „Телеграф“ в своето тематкично приложение.

Пълнолунието на 5 юни, петък, в 22:12 ч, в Стрелец, носи сложна астрологична обстановка. Според стародавна традиция, водеща началото си от индианските племена в Северна Америка, на пълнолунията са давани имена, като обикновено всяко племе е имало свое название, различно от съседите. Традицията е възприета и от европейските заселници, които запазват част от имената и дават нови на някои, а сега тази практика се ползва повсевместно. Така пълнолунието през юни е известно като Ягодова луна, защото по това време се берат ягоди. Наричат го също Розова луна заради цъфтежа на юнските рози или пък Гореща луна, защото след него започват летните жеги. Има много имена, но връзката с ягодите е най-поетична и наложила се. Дори у нас един току-що завършил много добър и драматичен сериал бе наречен „Ягодова луна“.

Полусянка

Тази година Ягодовата луна почти съвпада със затъмнението. У нас то започва на 5 юни в 20,47 ч. Максималната му фаза е в 22,24 ч. А краят му е в 00,04 ч на 6 юни. Продължителността му е 3 часа 16 минути и 18 секунди. В 01,25 ч на 6 юни Луната изцяло ще излезе от сянката на затъмнението. От София то ще се наблюдава много трудно и ще изглежда, че всъщност няма затъмнение заради комбинацията от това, че Луната е ниско на хоризонта и всъщност се замъглява сянката на Земята. Това е т.нар. пенумбра (полусянка). Луната частично покрива диска на Слънцето, като минава през външната сянка на Земята. С тази Ягодова луна започва поредица от трите ленти затъмнения на 2020 година (Слънчевото е на 21 юни, а лунното – на 5 юли). Както вече писахме, затъмненията за годината са общо 6. Което от астрологична гледна точка не е от най-добрите неща.

Сложно

Небесната конфигурация в началото на юни ще продължи да бъде сложна. Преплитат се много и разнопосочни сили. Венера на 5 юни продължава да е ретроградна в съвпад със Слънцето и с участието на Марс, с когото образува тау-квадрат и прави ситуацията напрегната. Това затъмнение провокира противопоставянето на любовните двойки, генерално на мъже и жени в почти всички области, а също засяга деловото и финансово партньорство. В личния живот напълно е възможно да се появи ваше или на партньора ви старо гадже, което да активира забравени чувства и дори може да се възроди някогашната отмряла любов. Това може да доведе до излишно нажежаване на страстите и ураган от емоции, като не всеки е в състояние да се справи.

Меркурий внася допълнително интрига. На 5 юни тази планета вече е в ретроградния възел – изглежда, че е застинала на небето, но още не е станала ретроградна. При това е в Рак по време на затъмнението, което силно отслабва Меркурий и всичко положително, което носи, като добри връзки и разбирателство. Логиката няма да е на почит, емоциите взимат връх, а те може да са много измамни. Особено по отношение на партньора. Тайни, интриги и от нищо нещо. Светъл лъч е хармоничният аспект на Меркурий с Уран, който помага за по-безпогрешна интуиция.

Марс е в Риби, в близост до Нептун на върха на тау-квадрата към оста на затъмнението с Венера. Това провокира психиката - направо може да има изтрещяване, съмнения и страх. Време за сеене на фалшиви новини. Мотивацията на постъпките е сериозно затруднена, сякаш действат бесове, а не разум. Човек се чувства в безтегловност.

Заплата

Времето не е добро за големи и важни покупки, за инвестиции на значителни средства и започването на нови проекти или пък завършването на важни сделки. По добре не искайте повишение на заплатата и преминаване на нова работа. Изчакайте поне до края на юни. Много зависи от конкретната натална карта на даден човек, но общо се смята, че не е подходящо време за подписването на брак или започването на нов флирт. Това поне от 21 май до края на юни. В същото време е доста подходящ момент да се правят планове за след излизането от тази тъмня сянка на затъмнението.

Ако в момента не сте обвързани, това е идеален шанс да подновите стара връзка, да преразгледате предишни отношения и за преоценка на ценностите. Това затъмнение ще засегне най-силно тези, които имат планети в наталните си карти между 10 и 20 (плюс минус 3) градуса в Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а също Лунни възли в тези градуси. Засегнати ще бъдат и тези, които са родени между 3-то и 7-мо число на юни, септември, декември и март.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.