Затвориха 4 обекта за нарушаване на противоепидемичните мерки

Затвориха 4 обекта за нарушаване на противоепидемичните мерки

Четири заведения са затворени от инспекторите на РЗИ във Велико Търново при извършване на специализирани проверки за спазването на противоепидемичните мерки.

Проверени са общо 101 обекта с обществено предназначение, предоставящи услуги за населението. Освен четирите заповеди за спиране експлоатацията на обекти, са съставени и две предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки, съставен е и един акт за установяване на административно нарушение. По инициатива на Районна прокуратура Свищов са извършени 26 проверки в 23 обекта. Установено е, че в проверените обекти се спазват противоепидемичните мерки.
В лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ на територията на областта са осъществени 36 проверки по спазване на противоепидемичните мерки във връзка с епидемичната обстановка за COVID - 19 и са издадени 2 предписания. Към 22 май в областта са изследвани общо 210 души от персонала на 9 институции за предоставяне на социални услуги. Резултатите от изследванията са отрицателни. Тестовете продължават. За периода 15.05 – 22.05.2020 г. в разкрития в РЗИ – Велико Търново колцентър са постъпили (по обявените телефони и електронни пощи) 140 запитвания от граждани, организации и др., на които е отговорено във възможно най-кратък срок и 6 сигнала от граждани, проверени своевременно.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.