0

З астъпници на една от политическите партии в Пловдив организирано участват в попълването на анкетни карти на социологическите агенции, които провеждат екзитполовете в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на техен политически опонент.

Застъпници на една от политическите партии в Пловдив организирано участват в попълването на анкетни карти на социологическите агенции, които провеждат екзитполовете в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на техен политически опонент.

Въпреки че до окончателното преброяване на бюлетините ни делят часове, манипулирането на екзитполовите има психологическо въздействие върху избирателите, считат от Градския предизборен щаб на въпросната партия. Оттам уточниха, че това нарушение било констатирано от техни представители на терен.

От политическата сила уточниха, че провеждат паралелно преброяване и уверяват пловдивчани, че няма да допуснат манипулиране на вота. Всеки протокол ще бъде проверен надлежно и сравнен със сканирания такъв на страницата на ЦИК.

В последните десет години Пловдив стана терен на много и лоши изборни практики, но днешната е безпрецедентна, считат ощетените от тази манипулация партии.