Народните представители ще бъдат застраховани за 36 000 лв. Това става ясно от обществена поръчка, публикувана на сайта на НС.

От документацията към нея стана ясно ,че животът на един народен представител струва 30 бона. Толкова ще получат неговите близки, ако той почине от инфаркт, инсулт, при ПТП или смърт вследствие на злоумишлени действия от трети лица по време на изпълнение на своите задължения. При смърт от трудова или битова злополука, или общо заболяване наследниците ще получат 15 000 лв.

При трайна загуба на работоспособност вследствие на инфаркт, инсулт, ПТП или на злоумишлени действия от трети лица настъпили в изпълнение на служебните ангажименти, депутат ще получава процент от 30 хиляди, равен на процента загубена трудоспособност, определен от ТЕЛК или НЕЛК. При загуба на работоспособност вследствие на трудова или битова злополука процентът се изчислява по същия начин, но от 15 хиляди лева.

Тъй като застраховката не е поименна, а групова при прекратяване на пълномощията на народен представител спира да тече и застраховката му, като тя се прехвърля на следващия в листата, който влиза в парламента.

Също така НС ще се сдобие с 11 нови ксерокса за 88 800лв. Това става ясно от пусната от институцията обществена поръчка за доставка, инсталиране, пускане в експлоатация и пълно сервизно и гаранционно обслужване за срок от 4 години. За покупката и инсталацията на машините ще са нужни 64 800 000лв. А остатъчната цена, която е около е малко над 24 бона, ще е за гаранционно обслужване. 9 от мултифункционалните копирни устройства са черно - бели и 2 са цветни.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Иван Гешев: Очаквам атаката срещу мен да продължи

Очаквам атаката срещу мен да продължи – това е само началото, заяви пред Етичната комисия към Прокурорската колегия на ВСС кандидатът за главен прокурор Иван Гешев. „Ще бъдат активирани много сигнали. Ще се атакува независимо кой е кандидатът“, каза още Гешев. Той бе поканен да присъства на заседание на Етичната комисия, на която бе обсъден и гласуван единодушно докладът за него.

ЦИК и СЕМ си пожелаха спокойни избори

ЦИК и СЕМ си пожелаха спокойно протичане на местните избори на 27 октомври. Това стана по време на съвместен брифинг по повод подписване на споразумение за местните избори. Това е седмото подред споразумението и то разрешава на СЕМ да осъществява мониторинг върху дейността на доставчиците на медийни услуги по време на предизборната кампания. 

Горанов с идея "Информационно обслужване" да поеме киберсигурността в държавата

"Информационно обслужване да поеме гарантирането на киберсигурността. Това е един от вариантите, които обмисля държавата, стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов, който заедно с премиера бе на откриването на швейцарски завод в Петрич.