0

Б ългария може да участва в изследвания, свързани с НЛО. Toва съобщи пред вестник „Телеграф“ астрофизикът проф. Лъчезар Филипов.

България може да участва в изследвания, свързани с НЛО. Toва съобщи пред вестник „Телеграф“ астрофизикът проф. Лъчезар Филипов.

Организацията, в която той членува, започва преговори с групата „Галилео“, чиято задача е изучаването на неидентифицирани летящи обекти. Целта на българския учен, който е част от Международен консорциум за извънземни изследвания, е да се използват апаратурата и телескопите на “Галилео”.

Станции

“Съществуват така наречените автоматични станции за наблюдение. Телескопите, които в момента се купуват от „Галилео”, са автоматични. Не трябва да седите до тях, те сами локализират движещите се тела в небето. Едно е да събираш снимки и клипчета, а друго е да правиш сериозни изследвания“, обяснява професорът, който още от дете се интересува от извънземен разум. Хората искат да знаят истината - до каква степен ние вече контактуваме с извънземни. Има много неща, които трябва да се обяснят от гледна точка на науката“, разясни още проф. Филипов.

Групата “Галилео” се състои от учени, които изследват сигнали за извънземни и за неидентифицирани аерокосмически феномени. “Те се обединяват, за да изяснят какво всъщност представлява НЛО - дали това е природно явление, или зад него стоят наистина извънземни, както и дали те са контактували с нас. За половин век в САЩ са снимани 70 000 НЛО. Повечето са засечени с военни камери, които обаче не са прибори за хубаво наблюдение. Затова „Галилео“ се оборудва със специални телескопи за детайлно наблюдение”, отбелязва още той.

Пентагонът

148 летящи обекти, засечени от американски летци, остават мистерия, защото военните нямат обяснение какво представляват, показва докладът на Пентагона за НЛО. “Те не могат да кажат какво седи зад тях. В България също е имало база данни със сигнали за НЛО. Министерството на отбраната е събирало страшно много данни от летци. Познавам много, които са ми споделяли, че са виждали обекти по време на полети и след това са докладвали. Имах приятел, които почина, казваше се Димитър Делян. Той издаде книга в две части - „Сериозно за НЛО“. В тях той беше събрал много случаи от България, включително този от Банкя до военния санаториум от 1968 г., обясни още астрофизикът.

Контактуваме чрез телепатия

Астронавти усетили ментално присъствие на Луната


Телепатията е начинът да контактуваме с извънземните, смята професорът. За ментално присъствие съобщават двама астронавти, стъпили на Луната. Единият е покойният вече Едгар Мичел, а другият е Едуин Олдрин, който е вторият човек, стъпил на Луната. И двамата споделили, че извън Земята усещали ментално присъствие - сякаш някой им говорил в главите, без те да го виждат.„Организирах четири международни конференции в България. Имаше много хора, които участваха като зрители, които идваха да споделят, че са виждали НЛО, а някои възрастни хора изразиха съмнение, че са имали и контакт с извънземни, защото се виждали с някакви създания. Хората от провинцията бяха много по-отворени да споделят“, отбелязва още той.

Били са на Земята преди 200 хиляди години

Артефакти показват, че извънземните са били на Земята преди 100-150-200 хиляди години. Има техни изображения в пещерите.

Досега нямаме нито едно доказателство, че те са посегнали на човешкия род, смята проф. Филипов. „Мислим си, че извънземното трябва да прилича на нас - да, това ще е така, ако са израснало в условия, близки до нашите. Какво ще стане обаче, ако там, където живее, гравитацията е като на Марс или Юпитер. На Марс ще бъде с тънки кости, а на Юпитер ще бъде като слон. Ние не знаем какво дишаме. Считаме, че в основата на живота е водата, а може тя да е едно от условията, за да съществува живот. Може например вместо вода да има друг разтворител, който да има същите свойства на водата, който да кипи и да замръзва при други температури“, разказва професорът.