0

Д жъд Лоу, който играе ролята на папа Пий XIII в сериала на „Скай Атлантик“ – призна, че невероятно завиждал на костюма на Джон Малкович при снимките на шоуто.

Джъд Лоу, който играе ролята на папа Пий XIII в сериала на „Скай Атлантик“ – призна, че невероятно завиждал на костюма на Джон Малкович при снимките на шоуто.

В интервю за „Контактмюзик” Джъд каза: „Няма съперничество между Джон и мен, само малко завист към костюма му. Когато в седми епизод излизам с цивилни дрехи, съжалих за расото”.

Героят на Джъд е оставен в кома, след като получава срив в предишната серия “Младият папа” и неговият герой е заменен като глава на католическата църква от Йоан Павел III, изигран от Малкович

47-годишният актьор също се пошегува, че неговата част е “лесна”, тъй като героят му прекарва голяма част от сериала в кома.

Той обясни: „Нямам много реплики през по-голямата част от поредицата. Аз просто лежа в болнично легло. Беше лесно.”

Междувременно Джъд Лоу сподели, че предпочита да играе в театъра, а не в телевизионни продукции.

Актьорът обясни: „Когато играеш в театъра персонаж месеци наред, започваш да откриваш нови гледни точки”.

Лоу също така твърди, че да изиграе папата е било по-лесно, отколкото си е представял, и предполага, че има прилики между католицизма и театъра.

Той каза: „Това, което научих повече беше относно театралността на католицизма. Почувствах доста родство с него, защото израснах в театъра. Никога не съм виждал тези паралели и изведнъж ми се стори очевидно. Това е все едно да правиш представления”.