В седмицата преди Хелоуин агентите на ДС наизвадиха костюмите си и започнаха да ги мерят пред огледалото.

В петък на 25 октомври Оги Стефанов се събуди по обедно време с адски тежък махмурлук. Томовачката ракия му беше дошла множко. Разтърка сънено очи, протегна се и се шльопна пред клавиатурата. Изпадал и друг в това състояние, той знаеше, че клин клин избива. Тежи ли ти главата, трябва да отлееш излишното и ще ти олекне. Седна пред компютъра Агент Академик, но забрави кой е и за какво се бори. Само един образ изникна в съзнанието му – на Началника. Цветан Василев ми заръча да напишем нещо срещу Делян Пеевски, ама какво беше – почеса се по шкембето Оги Стефанов. Като всеки агент на ДС – и Академик знаеше, че не е важно какво пише в доносите, а трябва да се отчита дейност. Колкото повече, толкова повече – каза си агент Академик и изръмжа като Мечо Пух, защото му се прияде сръбски медец. Сръбският мед, да знаете драги българи, е по-благ от онзи, който Лаком Мечо вадеше от кошера на бившия си съдружник по сайт, вече покойник.

Свойство на агентите с корпулентен мечешки търбух е винаги да си намират специален кошер, в който да топят лапи чак до лакти. Едни пчелички жужаха нещо по някое време, че Лаком Мечо им бил изял меда. Оги Стефанов премина край тях като „Торнадо“, взе своето и ги забрави.

Правят-струват, агентите от ДС не забравят съвременната си мисия – да злословят срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Гледаш Агент Академик (Огнян Стефанов), сещаш се за Агент Сашо (Илиян Василев). Един дол дренки са. Все Пеевски им е крив за нещо. Дали на тях, дали на Началника Цецо – все тая.

Агент от класа, Академик е обучен да влиза в образи. Извади си Оги журналистическите карти от чекмеджето и се зачуди кой да е днес. Д-р Димитър Попкутуев ще съм, реши той. Зае библейска поза и се приготви да сътвори текста с препратки към ада. Имаше си цяла папка в компютъра с картинки, с които да илюстрира желания текст. Началникът Цецо ги обича тези неща. Бяха го изографисали даже като ктитор и епитроп в манастира в Гигинци. Тъкмо да се разпише като Попкутуев, в главата на Оги изплуваха десетте божи заповеди. „Не лъжи, не кради“ и останалите. Хич не му се върза това с идеята. Сети се за голямото крадене в КТБ и за Началника Цецо и взе, че зацикли.

„Днес ще съм Борис Петков“, примири се той. Наплюнчи клавиатурата, за да му се плъзгат пръстите по-гениално и изсипа излишното от главата си в един файл.

Малко Уикипедия, много жлъч, опасно количество лудост – Агент Академик съчини текст, който не прочете финално. Оказа се, че е написал такива глупости, че чак той не можа да се познае. То не бяха бабини черги, никнещи като гъби заводи, погачи за здраве, емиграция по биологични причини, та дори и виртуозни свирки – по далечни спомени на доктор Попкутуев. След това Агент Академик чаршафоса падението си в жабешкия си сайт „Фрогнюз“ и се запъти към аптечката, за да си изпие хапчетата. Трябваше да го направи преди да почне да пише, но напоследък забравя доста неща. Губи му се, например, кой окраде КТБ и къде се крие сега, за да не понесе отговорност за рухналата пирамида. И други неща му се губят. Не забравя обаче да даде инструкции на журналистчетата, които квакат заедно с него. Иначе им има доверие и не ги кастри даже за фрапиращи грешки. Човешко е да се греши. Той например греши гениално. И пише гениално. А доносите му са баш най-гениални. Точно като едно време.

На Хелоуин Агент Академик ще се маскира по стара традиция като журналист. Ще е Оги Стефанов, Борис Петков и д-р Димитър Попкутуев. А сега е време наистина и четиримата да си изпият хапчетата. По-добре късно, отколкото никога.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Този Пеевски не е онзи Пеевски

Разрешиха на Пеевски да строи в „Младост“. Това крещи в заглавие жабешкият сайт на Огнян Стефанов (Агент Академик). И някой чел-недочел жител на столичния район току виж довечера си сипе една ракия и гневно затропа по масата, че „Пеевски ще строи в квартала“. Да, ама този Пеевски не е онзи Пеевски. Става дума за строителния предприемач Васил Пеевски, който няма нищо общо с депутата от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, освен случайното съвпадение във фамилните имена.

Пред Бога Огнян (Стефанов), пред ДС Академик, пред обществото – борец срещу Пеевски

61 000 – толкова наброяват доносниците на Държавна сигурност (ДС) през 1986 година. Някои от тези сътрудници са още активни. И все така продължават да се раздвояват и разтрояват, разкъсвани между битието си на граждани и доносници. Сред активистите на ДС е и един журналист, който днес обслужва интересите на банкера беглец Цветан Василев.

Пунтамари за Делян Пеевски бълват агент Сашо и агент Академик

Не се наложи дълго да чакаме. Даже изобщо. В събота заложихме на това, кой агент от ДС първи ще се обади ни в клин, ни в ръкав, споменавайки Пеевски. С уточнението, че на който доносник на бившата ДС са му платили най-скоро – той ще е. И още в понеделник агент Сашо извиси глас. Прав беше Елин Пелин: Лудото само се обажда.