0

Д жовани ди Лоренцо е най-големият маниак на татуировките в селекцията на Роберто Манчини.

Джовани ди Лоренцо е най-големият маниак на татуировките в селекцията на Роберто Манчини.

Защитникът, който ще навърши 28 години на 4 август, вече игра и в двата мача на европейското.

Първата си татуировка – гладиатор, Джовани направил заедно с по-големия си брат, който винаги е бил негов модел за подражание. На коляното си пък звездата на "Наполи" разхожда ревящ тигър. Един от последните си татуси Ди Лоренцо направи през пролетта на 2020-а, след като първородната му дъщеря пое първия си дъх. Момиченцето беше кръстено Адзура в чест на националния отбор. То е плод на връзката на футболиста с Клариса Франки, за която казва: „Винаги се старая да я изненадвам. Например купувам й чанта, защото знам, че всички жени са луди по тях“.

Един от нас

При всяка възможност Джовани се връща в родното си градче Гивицано в Тоскана, където е местният герой. „Аз съм съвсем обикновено момче, запалено по футбола от баща си. Минах през всякакви контузии и трудности, през Серия Б, дори бях без отбор, за да стигна до националния. Когато за първи път ме повикаха, седях с приятелката ми на дивана. Не очаквах обаждането и емоцията беше неописуема“, споделя Ди Лоренцо, който в началото на кариерата си се изявявал успешно като нападател. Затова и му лепнали прякора Батигол заради паралелите с легендарния аржентински стрелец Габриел Батистута.

В момента идол на италианеца е Жоао Кансело от "Манчестър Сити", който отпадна от състава на Португалия заради COVID-19. Другите страсти на Ди Лоренцо са видеоигрите и тенисът, където е фен на Роджър Федерер.