Засегнатите от фалита на „Олимпик“ все още може да предявят вземания

Засегнатите от фалита на „Олимпик“ все още може да предявят вземания

Всички кредитори на застрахователната компания „Олимпик“ все още могат да предявяват своите вземания, дори след изтичане на първоначалния срок, при условие, че обосноват забавянето. Това е станало ясно на среща между Комисията за финансов надзор (КФН) и ликвидаторите относно хода на производството по ликвидацията на кипърското застрахователно дружество.

Припомняме, че кипърската застрахователна компания влезе в ликвадация миналата година и остави стотици без задължителната застраховка за автомобилистите „Гражданска отговорност“. Според кипърското законодателство първоначалният срок от 35 дни, изтече на 26.09.2019 г., за предявяване на вземане към застрахователното дружество. Но периодът за претенции може да бъде удължен от ликвидаторите след представяне на обосновано искане от кредитора, съобщават от КФН.

Срещата на представители на регулатора и ликвидаторите е проведена в деня, когато е изтекъл законовия срок за предявяване на вземания, но от КФН съобщават за нея едва днес. В резултат на срещата ликвидаторите на ЗК „Олимпик“ са поели ангажимент да информират публично всички заинтересовани лица за възможността да предявят вземанията си и след първоначалния срок, обявен от ликвидаторите, коментират още от комисията.  

Ликвидаторите са публикували допълнителна информацията на интернет страницата на дружеството - https://www.olympicins.bg/index.html?lang=en.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.