Всички кредитори на застрахователната компания „Олимпик“ все още могат да предявяват своите вземания, дори след изтичане на първоначалния срок, при условие, че обосноват забавянето. Това е станало ясно на среща между Комисията за финансов надзор (КФН) и ликвидаторите относно хода на производството по ликвидацията на кипърското застрахователно дружество.

Припомняме, че кипърската застрахователна компания влезе в ликвадация миналата година и остави стотици без задължителната застраховка за автомобилистите „Гражданска отговорност“. Според кипърското законодателство първоначалният срок от 35 дни, изтече на 26.09.2019 г., за предявяване на вземане към застрахователното дружество. Но периодът за претенции може да бъде удължен от ликвидаторите след представяне на обосновано искане от кредитора, съобщават от КФН.

Срещата на представители на регулатора и ликвидаторите е проведена в деня, когато е изтекъл законовия срок за предявяване на вземания, но от КФН съобщават за нея едва днес. В резултат на срещата ликвидаторите на ЗК „Олимпик“ са поели ангажимент да информират публично всички заинтересовани лица за възможността да предявят вземанията си и след първоначалния срок, обявен от ликвидаторите, коментират още от комисията.  

Ликвидаторите са публикували допълнителна информацията на интернет страницата на дружеството - https://www.olympicins.bg/index.html?lang=en.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Започнаха да отсрочват кредити на длъжници (ОБЗОР)

Търговски банки в страната още от средата на март са започнали да отлагат кредити заради кризата с коронавируса. Още първата вълна на безработни е получила отлагане в рамките на три месеца и с толкова им са им удължени сроковете да изплащане на кредитите, научи „Монитор“.

ЕК одобри схема за гаранция от €255 млн. за малки и средни фирми у нас

Европейската комисия одобри схема за публични гаранции в размер на 500 милиона лева (приблизително 255 милиона евро) в подкрепа на малките и средни предприятия (МСП) в контекста на избухналата пандемия от коронавирус. Схемата бе одобрена съгласно Временната рамка за държавната помощ, приета от Комисията на 19 март 2020 г. и изменена на 3 април 2020 г.

Банките и застрахователите ще обменят данни с НАП

Банките, застрахователите и общините ще може да обменят данни с Националната агенция по приходите (НАП) онлайн. Това ще стане с нови електронни услуги, които приходната агенция пуска днес, съобщиха от ведомството.