0

Н ад 2950 млади дръвчета са засадени досега в кампанията „Залеси Варна“”, организирана от Община Варна и сайта Гората.бг. Предоставените от неправителствената организация дръвчета са от видовете червен дъб, черен бор, явор, цер, липа и акация.

Над 2950 млади дръвчета са засадени досега в кампанията „Залеси Варна“”, организирана от Община Варна и сайта Гората.бг. Предоставените от неправителствената организация дръвчета са от видовете червен дъб, черен бор, явор, цер, липа и акация.

В жилищен  район „Младост“ вече има над 400 новозасадени видове червен дъб, черен бор и явор. По време на кампанията в район „Аспарухово“ бяха засадени 200 дръвчета черен дъб и 40 липи. В район „Вл. Варненчик“ новите дръвчета са над 430 от видовете червен дъб, липа, черен бор и явор.

Залесителната акция приключи в селата Казашко и Каменар, където са засадени общо 720 дръвчета. Във всяко от селата Тополи и Звездица се радват на 200 новозасадени от вида черен бор, 200 - явор и 20 - цер. В село Константиново са засадени 320 дръвчета - черен бор, явор и цер. Кампанията ще продължи и през следващата година.

Успоредно с това е проведена залесителна кампания и в централните жилищни райони на Варна – „Приморски“ и „Одесос“, където фирмите, които отговарят за озеленяването, засадиха декоративни дървета от видовете офика, японска вишна, глог, магнолия, явор, слива и червен конски кестен.