Започва вторият етап от ремонта на „България“ (ВИЖТЕ ПРОМЕНИТЕ В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ)
4

Започва вторият етап от ремонта на „България“ (ВИЖТЕ ПРОМЕНИТЕ В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ)

Вторият етап от ремонта на столичния бул. „България“ започва с отпушването на южното платно и реконструкцията на северното. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира строителните дейности.

„Тази нощ възстановяваме движението в южното платно на бул. „България“ между „Черни връх“ и „Иван Гешов“. От утре започва работа по северното платно, която трябва да завърши до края на август. Движението ще бъде двупосочно в южното и затова засега няма да се поставя постоянната маркировка. Тя ще бъде сложена, когато възстановим изцяло движението. Продължава и работата по тротоарите“, обясни Фандъкова.

Във връзка с ремонтните дейности от 4,30 часа на 27.07.2019 г. до 24 часа на 31.08.2019 г. се променят и част от маршрутите на движение на градския транспорт:

- Автобусна линия № 72 само в посока към хотел „Плиска“, както следва: от ул. „Св. Георги Софийски“ направо по бул. „Прага“, по бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“, транспортен подлез „НДК“, по ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по маршрута. Автобусите от автобусна линия № 72 ще спират на всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута.

За автобусна линия № 72 се закриват следните спирки:

- с код 0444 „УМБАЛ Св. Екатерина“;

- с код 0302 „Бул. Витоша“.

- Автобусна линия № 76 само в посока към ж.к. „Гоце Делчев“, както следва: от бул. „България“, по бул. „Пенчо Славейков“, по трамвайното трасе на бул. „Витоша“, по ул. „Бяла черква“, по бул. „Петко Ю. Тодоров“ и по маршрута. Автобусите от автобусна линия № 76 ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута.

За автобусна линия № 76 се закриват следните спирки:

- с код 1739 „ПГ Текстил и моден дизайн“;

- с код 0270 „Бул. акад. Ив. Гешов“;

- с код 0626 „Ж.к. Иван Вазов“.

- Автобусни линии №№ 204, 304 и 604 в посока от „НДК“ към бул. „Акад. Иван Гешов“, както следва: от кръстовище бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - бул. „Черни връх“ - бул. „България“, по южното пътното платно на бул. „България“ до кръстовище бул. „България“ - бул. „Акад. Иван Гешов“ – бул. „П. Ю Тодоров“.

За автобусна линия № 604 се закрива спирка с код 0395 „Бул. Черни връх“;

За автобусни линии №№ 204 и 604 се закрива спирка с код 1739 „ПГ Текстил и моден дизайн“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.