Вторият етап от ремонта на столичния бул. „България“ започва с отпушването на южното платно и реконструкцията на северното. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира строителните дейности.

„Тази нощ възстановяваме движението в южното платно на бул. „България“ между „Черни връх“ и „Иван Гешов“. От утре започва работа по северното платно, която трябва да завърши до края на август. Движението ще бъде двупосочно в южното и затова засега няма да се поставя постоянната маркировка. Тя ще бъде сложена, когато възстановим изцяло движението. Продължава и работата по тротоарите“, обясни Фандъкова.

Във връзка с ремонтните дейности от 4,30 часа на 27.07.2019 г. до 24 часа на 31.08.2019 г. се променят и част от маршрутите на движение на градския транспорт:

- Автобусна линия № 72 само в посока към хотел „Плиска“, както следва: от ул. „Св. Георги Софийски“ направо по бул. „Прага“, по бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“, транспортен подлез „НДК“, по ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по маршрута. Автобусите от автобусна линия № 72 ще спират на всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута.

За автобусна линия № 72 се закриват следните спирки:

- с код 0444 „УМБАЛ Св. Екатерина“;

- с код 0302 „Бул. Витоша“.

- Автобусна линия № 76 само в посока към ж.к. „Гоце Делчев“, както следва: от бул. „България“, по бул. „Пенчо Славейков“, по трамвайното трасе на бул. „Витоша“, по ул. „Бяла черква“, по бул. „Петко Ю. Тодоров“ и по маршрута. Автобусите от автобусна линия № 76 ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута.

За автобусна линия № 76 се закриват следните спирки:

- с код 1739 „ПГ Текстил и моден дизайн“;

- с код 0270 „Бул. акад. Ив. Гешов“;

- с код 0626 „Ж.к. Иван Вазов“.

- Автобусни линии №№ 204, 304 и 604 в посока от „НДК“ към бул. „Акад. Иван Гешов“, както следва: от кръстовище бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - бул. „Черни връх“ - бул. „България“, по южното пътното платно на бул. „България“ до кръстовище бул. „България“ - бул. „Акад. Иван Гешов“ – бул. „П. Ю Тодоров“.

За автобусна линия № 604 се закрива спирка с код 0395 „Бул. Черни връх“;

За автобусни линии №№ 204 и 604 се закрива спирка с код 1739 „ПГ Текстил и моден дизайн“.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

1200 лева заплата за студент социален работник

Месечна заплата от 1200 лева бруто за студенти, завършващи специалност „Социални грижи“, ще осигури държавата по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси“ от началото на 2020 година.

Болничните от джипитата да се ограничат до 7 дни

Болничните да се издават до 7, а не до 14 дни, както е сега. Тази мярка срещу прекомерния им брой особено по празниците предложи социалният министър Румен Петков по време на посещението си в град Елена и уточни, че става въпрос за тези, които се дават от личните лекари.