Започва ремонтът на пътя Пазарджик-Белово

Започва ремонтът на пътя Пазарджик-Белово

Във връзка с предстоящото стартиране на първия етап от ремонта на път I-8 София – Белово – Пазарджик – Пловдив от утре 14.04.2021 ще бъде въведена временна организация на движението, съобщиха от Областно „Пътно управление“.

Поради пълното затваряне на участъка от пътно кръстовище за гр. Септември и с. Варвара до пътно кръстовище за гр. Велинград в с. Звъничево от ОПУ препоръчват следните обходни маршрути:

Посока София – Пазарджик, движението ще се осъществява по обходен маршрут:  

·        от пътно кръстовище за гр. Септември и с. Варвара – с. Варвара – с. Ветрен дол – с. Братаница – с. Звъничево – гр. Пазарджик

Посока Пазарджик – София, движението се осъществява по обходен маршрут:  

·        от пътно кръстовище за гр. Велинград в с. Звъничево – с. Звъничево – с. Братаница – с. Ветрен дол – с. Варвара – пътно кръстовище за гр. Септември и гр. София – гр. София

Обслужването на селата Лозен и Ковачево се осъществява по предвидения обходен маршрут и общински път PAZ 2202 „кръстовище с път II-84 – Лозен – Ковачево“.  През периода на временната организация на движение, временно няма да могат да бъдат ползвани автобусните спирки на междуградските автобусни линии в така затворения участък.

В края на месец март бе даден официалният старт на ремонтните дейности на две ключови пътни артерии в област Пазарджик. Единият етап е по Републикански път I-8 от гр. Пазарджик до Костенец. Това е участък с дължина 40 км, в който предстои подобряване на експлоатационното състояние на пътя и подобряване на отводняването. Предвидено е също така изграждане на ново кръгово кръстовище при разклона за гр. Септември, с което ще се подобри организацията на движение и ще се намали броя на ПТП, които през последните години зачестиха в участъка. Предвижда се изпълнение на нова пътна маркировка и вертикална сигнализация.

Строително-монтажните работи по тази отсечка са с прогнозна стойност близо 53 000 000 лева. Другият етап обхваща Републикански път ІІ-37, в участъка от бензиностанция „Лукойл“ до началото на гр. Батак, с дължина от 32 км. Предвиждат се дейности за подобряване на експлоатационното състояние на пътя, както и подобряване отводняването, изпълнение на нова пътна маркировка и вертикална сигнализация. За реализиране на този участък се предвиждат близо 43 000 000 лева. Срокът за завършване на двата обекта е края на 2021 година, но от „Европейски пътища“ АД увериха преди дни, че ще изпълнят предсрочно ремонтните дейности.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.