Проверка за извършени строителни дейности ще се проведе утре в местността „Алепу“, община Созопол. Инспекцията цели да установи дали има само брегоукрепване, или не е спряно строителството на курортен комплекс. 

Причина за нея са подадени сигнали за строителство, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).

Тя е по нареждане на началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Иван Нестров, а нейната реализация ще се осъществи от шефа на регионалното ДНСК – Югоизточен район – Бургас инж. Милен Ненчев.

По-рано тази година, в края на януари, отново бе извършена проверка на терен от арх. Иван Несторов. За местността „Алепу” със свое писмо от 24 януари 2017 г. МРРБ е дало предварително съгласие за извършване на геозащитни мерки и дейности на регистрирано през 2009 г. активно свлачище.

На по-късен етап от главния архитект на община Созопол е издадено разрешение за строеж за „Курортен комплекс Алепу вилидж“, етапно строителство с първи етап „Укрепване на свлачище“ и втори - три вилни сгради, намиращи се в „Алепу“, община Созопол.

С оглед установените нарушения и пропуски при издадените разрешения и строителните книжа на строежа, с писмо от 5 февруари т.г. на началника на РДНСК - Бургас, са дадени предписания на кмета и на главния архитект на община Созопол издаденото разрешение за строеж да се коригира, с цел разграничаване на етапността на брегоукрепването и строителството на вили. На 1 март е издадена заповед, с която са коригирани части от технически-инвестиционния проект, свързани с брегоукрепването и вилните сгради.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Работници в неплатен отпуск могат да бъдат наемани на втори трудов договор

Работници, които са в неплатен отпуск поради спиране или свиване на дейността на техните предприятия заради въведеното извънредно положение, могат да бъдат наети на втори договор от други работодатели, чиято дейност не е пострадала. За наемането на втори трудов договор не се изисква разрешение от работодателя, с когото наетият има сключен основен трудов договор, освен ако няма изрична забрана в него за това.Това съобщиха от ИА Главна инспекция по труда.

Крисимир Дачев: Държавата трябва да дава само на добрите данъкоплатци

Необходима е солидарност в обществото, но самоосигуряващите плащат само за пенсия, а за безработица не внасят. Огромен брой хора не внасят във фонда за безработица, само около един милион души работещи внасят, а всички искат да вземат от него. Държавата трябва да се фокусира и да дава помощи на хората, които са добри данъкоплатци. Това коментира предприемачът и член на УС на БТПП Красимир Дачев по темата как и дали трябва да се подпомагат самоосигуряващите се.

КРИБ благодари на ДПС за прецизирането на мярката 60/40

КРИБ благодари на ПГ на ДПС за прецизирането на мярката "60 на 40" в съотвестствие с искането на работодателската организация. В писмото до парламентарната група на Движението за права и свободи се казва: "Доволни сме от това прецизиране, тъй като по този начин мярката ще може да заработи много по-ефективно, а също така и по-малките предприятия ще могат да се възползват."