Започва проверка на местността „Алепу“

Започва проверка на местността „Алепу“

Проверка за извършени строителни дейности ще се проведе утре в местността „Алепу“, община Созопол. Инспекцията цели да установи дали има само брегоукрепване, или не е спряно строителството на курортен комплекс. 

Причина за нея са подадени сигнали за строителство, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).

Тя е по нареждане на началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Иван Нестров, а нейната реализация ще се осъществи от шефа на регионалното ДНСК – Югоизточен район – Бургас инж. Милен Ненчев.

По-рано тази година, в края на януари, отново бе извършена проверка на терен от арх. Иван Несторов. За местността „Алепу” със свое писмо от 24 януари 2017 г. МРРБ е дало предварително съгласие за извършване на геозащитни мерки и дейности на регистрирано през 2009 г. активно свлачище.

На по-късен етап от главния архитект на община Созопол е издадено разрешение за строеж за „Курортен комплекс Алепу вилидж“, етапно строителство с първи етап „Укрепване на свлачище“ и втори - три вилни сгради, намиращи се в „Алепу“, община Созопол.

С оглед установените нарушения и пропуски при издадените разрешения и строителните книжа на строежа, с писмо от 5 февруари т.г. на началника на РДНСК - Бургас, са дадени предписания на кмета и на главния архитект на община Созопол издаденото разрешение за строеж да се коригира, с цел разграничаване на етапността на брегоукрепването и строителството на вили. На 1 март е издадена заповед, с която са коригирани части от технически-инвестиционния проект, свързани с брегоукрепването и вилните сгради.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.