Започва процес срещу чудовищна педофилска мрежа в Германия, заподозрените са хиляди
2

Започва процес срещу чудовищна педофилска мрежа в Германия, заподозрените са хиляди

В Кьолн започва голям съдебен процес срещу педофилска мрежа, в която според следствието са участвали близо 90 души. 43-годишният готвач Йорг Л. е обвинен в систематично изнасилване на 3-годишната му дъщеря и разпространение на детска порнография в интернет, съобщи Би Би Си.

На прокурора са необходими почти 80 минути, за да прочете обвинителния акт. В стая 210 на Окръжния съд в Кьолн, Клеменсе Бангерт изброява подробно един след друг сексуалните актове на насилие, в които Йорг Л. е обвинен.
Твърди се, че Йорг Л. е насилвал сексуално собствената си дъщеря почти 70 пъти сам между юли 2017 г. и октомври 2019 г., като първият път, когато момиченцето е на три месеца, бавно започва да говори на двегодишна възраст. Това може да се види и на видеоклип и най-вече да се чуе: Когато Йорг Л. насилва дъщеря си по време на снимките, тя вика и вика: „Мамо! и "О!"

Заседанията на съда, по време на които ще бъдат разпитани обвиняемият и съпругата му, ще се провеждат при закрити врата. Според разследването мъжът е избирал моменти, когато жена му не си била у дома и тогава е насилвал детето си, снимал е всичко това с телефона си, а след това е разпращал записите по чатове в различни платформи в интернет, където са видени от десетки хиляди.

Обиск в дома на Йорг Л. в Бергиш Гладбах (близо до Кьолн) е станал първата брънка в делото срещу най-голямата педофилска мрежа в Германия, която обхваща не по-малко от 30 000 души.

Разследването на деянията на педофила и свързаните с тях сексуални посегателства срещу деца дадоха възможност да се разкрие онлайн мрежа от педофили на територията на цяла Германия.

 Семейството на Йорг Л. е средно статистическо – от германската средна класа. Съседите ги смятат за „мили”, без някакви особени прояви, припомня Лиза Вагнер – служител в местната полиция. Именно тя присъства на обиска на 21 октомври 2019 г., когато рухва фасадата на благоприличието на главата на семейството Йорг Л. и наяве излиза нелицеприятната истина: 43-годишният мениджър на хотел е обвинен, че е насилвал малката си дъщеря и е записвал деянията си, които след това е споделял в интернет.

 Откритите снимки и видеозаписи с детска порнография и чатовете на Йорг Л. станаха първата брънка в най-голямото в историята на Германия разследване на сексуално насилие срещу деца. В рамките на проучването на контактите на Йорг Л. полицията е разкрила цяла педофилска мрежа с 30 000 анонимни потребители – толкова IP адреса успяват да идентифицират следователите.

 Специално за целите на разследването през есента на 2019 г. в криминалната полиция в Кьолн създават специално подразделение с кодовото название „Берг”. Първоначално в него влизат 350 човека, но в момента служителите в него са 130. Членовете на специалния отдел е трябвало всеки ден да преглеждат терабайти със снимки и видеозаписи, съдържащи основно сцени на жестоко сексуално насилие над деца.

 Заради голямото психическо натоварване от видяното някои от служителите в спецзвеното са принудени да потърсят психологическа помощ и да се прехвърлят на работа в други отдели.

 Останалите продължили ден след ден „да дълбаят в бездната, да идентифицират престъпниците, да изваждат децата от кошмара, в който са принудени да живеят и да прекратят престъпната дейност”, споделя Лиза Вагнер.

Към днешна дата в списъка със заподозрени има 87 човека, а следователите са успели да спасят около 50 деца, сред които и тримесечно бебе.

Разследванията срещу всеки от 87-те обвиняеми изважда на показ нови връзки и броят на предполагаемите престъпници нараства. Според прокуратурата, всички случаи са части от една гигантска мрежа, с чиято помощ са се извършвали престъпленията.

В края на юни министърът на правосъдието на Северен Рейн – Вестфалия Петер Бизенбах признава, че дори не е в състояние да си представи реалните размери на деянията и констатира, че делото срещу педофилската мрежа е придобило „чудовищни размери”.

Участниците в нея са разпространявали детска порнография чрез даркнет и общодостъпни сегменти в интернет, подстрекавали са се един друг да извършват престъпления, договаряли са размяна на деца и са споделяли съвети за това как да успокояват детето, за да може да го използват безпрепятствено. Онези, които са се колебаели, са били подтиквани да осъществят на практика намеренията си. Понякога в чатовете са участвали едновременно до 1 800 човека.

В чатовете те са се убеждавали взаимно, че развращаването на деца и сексуалното насилие са социално допустими и приемливи, разказва прокурор Хартман. Той описва това като „значително изкривяване на възприятието”". Благодарение на комуникацията със същите такива престъпници. Те са се убеждавали взаимно, че всичко, което правят, е напълно нормално и дори, че престъпните деяния са извършени по взаимно съгласие с детето.

Регистрираните случаи на сексуално насилие срещу деца и разпространението на детска порнография в Германия постоянно се увеличават. През 2019 г. са образувани почти 16 000 наказателни дела за сексуално посегателство срещу непълнолетни лица. Повдигнати са и повече от 12 000 обвинения за детска порнография, което е два пъти повече в сравнение с 2016 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.