Започва приемът на заявления за кандидатстудентската кампания в Софийския университет

Започва приемът на заявления за кандидатстудентската кампания в Софийския университет

От днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Крайният срок е 13 март 2020 г. за първата кандидатстудентска сесия и 29 май 2020 г. за втората кандидатстудентска сесия, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Кандидат-студентите могат да подават заявления онлайн в страницата на Софийския университет на адреса: https://online.uni-sofia.bg, на място в Ректората на СУ или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лв.
Първата изпитна сесия ще се състои в неделните дни, в периода 22 март - 26 април 2020 г., а втората - в съботните и неделните дни от 7 до 28 юни 2020 г.
Кандидат-студентите ще могат да подават документи за класиране в периода 15-27 юни.
Първият етап на класирането ще бъде обявен на 7 юли, вторият етап - на 14 юли, а третият етап - на 21 юли.
Пет от общо 118-те специалности в Софийския университет не използват оценките от матурите вместо изпит. Това са регулираните специалности "Право", "Медицина" и "Фармация", и две от специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация - "Журналистика" и "Връзки с обществеността". За специалността "Книгоиздаване" приемът е по избор - или с изпит по журналистика /писмен/, и журналистика /устен/, или с оценките от матурите по български език и литература; история и цивилизация; философски цикъл или чужд език.
На 18 февруари започва участието на Софийския университет в традиционната кандидатстудентска борса. До 28 март младите хора в София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се запознаят със специалностите и с начина за кандидатстване в най-старото и авторитетно висше училище в България.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.