Започва почистването на микросметищата в района на Велинград

Започва почистването на микросметищата в района на Велинград

Вече картираните замърсени места на територията на Велинград ще бъдат обходени от утре. Това бе решено на заседанието на работната група за мониторинг и контрол на нерегламентираните замърсявания.

Най-напред ще бъдат почистени микросметищата, уточниха от местната община. В тази дейност ще бъдат включени работещите по чл. 9 и извозваща техника. Ще бъдат определени групи, които ще бъдат ангажирани с контрола на нарушителите и ще налагат съответните глоби по Закона на управление на отпадъците и по Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и имуществото на територията на община Велинград.

Сигнали за нередности могат да бъдат подавани на горещия телефон към община Велинград: 0889/700 110

На следващата среща на работната група ще бъдат поканени представители на Областно пътно управление, РУП-Велинград, горските и ловни стопанства на територията на общината, за да се обсъдят мерките за почистване на отпадъците в горските територии и край пътищата.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.