Десетки хиляди почитатели на бирата щурмуваха терена на Октоберфест в Мюнхен преди началото му, след като организаторите на проявата отвориха входовете за достъп, предаде ДПА.

Въпреки официалните предупреждения, отправени по високоговорители на английски и немски и на баварски диалект, посетителите се втурнаха през входовете, за да си намерят най-удобно място под огромните шатри и да присъстват на официалната церемония по откриването на най-прочутия бирен фест в света. Те ще трябва да почакат там още няколко часа. Церемонията е предвидена за 10 ч. по Гринуич и официално фестът ще бъде открит от кмета на Мюнхен Дитер Райтер, предава БТА.
Миналата година Октоберфест привлече 6,3 милиона туристи. Очаква се тази цифра да бъде превишена през настоящото му 186-о издание.Фестивалът на бирата приключва на 6 октомври

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Пеликан се нареди на опашка в ресторант за бързо хранене (ВИДЕО)

Достолепен пеликан влезе в ресторант на самообслужване в австралийския град Кима и търпеливо се нареди на опашка. Учуден клиент пък успя да заснеме странната случка с очевидно възпитаната птица.

Кои зодии са луди глави?

Те не се страхуват от промяна и лесно се съгласяват на всяко приключение. Независимо дали става въпрос за нов бизнес, или за пътуване, има няколко зодии, които не се страхуват да поемат рискове. С тях не е страшно никакво неблагополучие, защото умеят да се гмуркат в дълбоката вода и да скачат с главата напред. Ето и за кои от зодиите можем да кажем, че умеят да поемат рискове:

„Български дух“ е най-лютата чушка

„Български дух“ е наречена новият сорт люта чушка. Тя е кръстоска между най-лютата чушка до 2013 година - „Тринидад моруга скорпион“ и червена „Хабанеро“, като до крайния резултат и стабилизирането на новия сорт са били нужни цели 6 години.