Започва конкурсът

Започва конкурсът "Супер фермер" за ученици

На 26 октомври (понеделник) ще започне новото издание на кампанията "Супер фермер", организирано от Министерство на земеделието в партньорство с Министерство на образованието. 

Инициативата е продължение на миналогодишното издание и е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство. Тя има за цел да подкрепи младите хора, които на този етап правят своя избор на професионално развитие, съобщиха от земеделското министерство. 

Заради епидемична обстановка тази година кампанията ще се проведе само като конкурс на тема: „Моето стопанство 2“. В него всеки ученик, обучаващ се по специалности от професионално направление „Растениевъдство и животновъдство“ от IX до XI клас, може да представи своята идея за стартиране на бизнес в областта на земеделието.

Проектите ще трябва да отговарят на определени критерии като проучване на пазара във връзка с реализацията на бизнес идеята, използване на иновации и обосновка за тях, използване на методи за опазване на околната среда или за хуманно отношение към животните и други. Предложенията трябва да се изпратят до 26 ноември на имейл адрес SF@mzh.government.bg.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.