Започва кандидатстудентската кампания в ТУ - София

Започва кандидатстудентската кампания в ТУ - София

Приемът на заявления за предварителните кандидатстудентски изпити за учебната 2019/2020 г. в Технически университет – София започва от утре (20-и февруари).

Заявления могат да се подават за явяване на предварителни тестове по математика, на предварителни изпити по чужд език, по рисуване и по композиция се приемат в учебния отдел на университета, по интернет и в регионалните центрове и бюра​ за приемане на документи. Срокът за подаване е до два дни преди датата на теста.

Първият предварителен тест по математика ще се проведе на 30.03.2019 г. в Технически университет - София, филиала в Пловдив и Инженерно-педагогическия факултет – Сливен.

Технически университет - София е най-голямото и водещо висше учебно заведение за инженерно образование в страната и през последните години се радва на нарастващ интерес от младите хора. Съгласно Рейтинговата система на българските  университети за поредна година Технически университет - София заема първо място в шест най-престижни професионални направления: „Машинно инженерство“, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Енергетика“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“ и „Общо инженерство“. Институционалната акредитация на Технически университет - София е с оценка 9,56 - най-високата, получавана досега от висше училище в България.

Кандидат-студентите могат да избират измежду 31 бакалавърски специалности, две от които са нови - „Топлинни и хладилни технологии и системи“ и „Приложна физика и компютърно моделиране“.

Допълнителна информация може да бъде получена на сайта на Технически университет - София - https://priem.tu-sofia.bg/university/174 .

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.