Карадайъ към ИТН: Има добра основа за диалог (ОБНОВЕНА+ВИДЕО)
4

Карадайъ към ИТН: Има добра основа за диалог (ОБНОВЕНА+ВИДЕО)

Стартираха разговорите между ИТН и ДПС. Това е последната среща от кръга консултации, които ИТН провежда с парламентарните формации в НС. В петък бе срещата им с "Демократична България", в събота пък с „Изправи се БГ. Ние идваме“ и БСП.

Целта на преговорите е търсене на подкрепа за бъдещ кабинет и извеждане на водещи приоритети в управленската програма. ИТН покани ДПС въпреки категоричните позиции "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!"  да не подкрепят правителство с участието на ГЕРБ и ДПС.

В преговорния екип на ИТН са Виктория Василева, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Филип Станев.

ДПС пък се представляват от лидера Мустафа Карадайъ, както и Йордан Цонев, Халил Летифов. Станислав Анастасов и Цветан Енчев.

Василева поясни, че било логично и редно тези срещи да са в НС и с всички сили, с изключение на ГЕРБ. Поясни,че провеждат срещите с чувството на отговорност за това, което предстои. Тя напомни, че призивът на партиите от протеста е бил именно за смяна на модела на управление на ГЕРБ. Надява се на конструктивен и добронамерен диалог.

Карадайъ нас свой ред напомни, че ИТН има най-много депутати в НС. Приветства ги за идеята, че процесите в НС трябва да текат в диалог, за да се очертаят приоритетите и темите от дневния ред на обществото и самото НС. Поясни, че средата в 46-то НС била добра, защото имало добра основа за диалог.

"Възстановяването на нормалността в политиката, която на нас е тема от 12 години, минава през диалог между партиите, институциите и т.н", каза той. Според него 46-от НС засега имало добра основа за такъв диалог и призивът им е всички партии в НС да се възползват от тази ситуация и така да очертаят дневния ред на обществото, за да може така да очертаят този на НС и на едно бъдещо управление на страната. Това по думите му обаче минава през една реална и отговорна оценка на миналите периоди, за да се очертаят и бъдещите действия.

От наша страна е интерес да чуем приоритети ви и намеренията как ще се постигат те, каза Карадайъ. Надява се да може да продължат разговори в общите теми.

Очаквайте подробности!

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.