Започна записването за бакалаври в Техническия университет в София

Започна записването за бакалаври в Техническия университет в София

Техническият университет в София обяви резултатите от първото класиране на кандидат-студентите, приети за обучение в бакалавърските специалности за учебната 2021/2022 година, а от днес започна записването, съобщиха от висшето училище.

Класираните по първо желание кандидат-студенти се записват окончателно от 12 до 16 юли, всеки ден, от 8.30 до 16.30 часа, по специалности, с дипломата оригинал за средното образование и с копие, с четири снимки и лична карта, след внесена държавна такса за обучение за зимния семестър на учебната 2021/2022 година. Таксата се плаща на постерминал в учебен блок 1, в Ректората на ТУ, в стая 1337, или с банков превод.
Класираните не по първо желание оставят в съответния факултет дипломата си оригинал за средно образование и чакат да бъдат прекласирани във второто класиране. При него те запазват първоначалното си класиране или се прекласират напред към по-желаните специалности. Ако желаят, се записват окончателно в специалността, в която са приети на първото класиране, като подават декларация с искане да останат в тази специалност и отказ от участие във второто класиране.
Некласираните кандидат-студенти чакат второто класиране, без да подават каквито и да е документи.
От 14 юли до 18 септември в Учебния отдел на ТУ ще се приемат документи за попълването на ограничен брой места по някои специалности. За тези места могат да кандидатстват некласираните, некандидатствалите в ТУ-София и получилите по-късно дипломата си за средно образование.
Студентските книжки се купуват от книжарниците в района на ТУ-София, а личните картони за записването и студентските уверения се получават безплатно от съответната факултетна канцелария.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.