0

О т днес започна записването на първокласниците, приети на трето класиране. То ще продължи до 17 часа утре, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна.

От днес започна записването на първокласниците, приети на трето класиране. То ще продължи до 17 часа утре, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна.

На този етап са приети 20 деца, като половинта от тях – по първо желание, а останалите по второ. Документите се подават на място в училището, където е прието детето, като се представят копие и оригинал (за сверка) на удостоверение за раждане и оригинал на удостоверение за завършено задължително предучилищно образование.

Деца, ползващи предимство (дете с трайни увреждания над 50%, на двама починали родители) представят и документи, удостоверяващи тези обстоятелства.

Извън класирането са останали само 8 деца. Родителите им ще могат да подадат документи от 28 юни на място в училищата, в които има останали свободни места, уточниха от община Варна.