Борисов и Вучич на работен обяд
2

Борисов и Вучич на работен обяд

Премиерът се похвали с бързата реорганизация на БГ производството

Започна работният обяд на премера Бойко Борисов и президента на Сърбия Александър Вучич във Велико Търново. Борисов и Вучич изразили удовлетворение, че динамиката на отношенията между България и Сърбия е на необходимото ниво, дори и в условията на епидемия от COVID-19, съобщиха от Дондуков 2. 

Премиерът отбелязал мобилизацията на страната ни в борбата срещу коронавируса, както и значението на солидарността и взаимопомощта между държавите в условията на пандемия.

Министър-председателят акцентирал върху бързата реорганизация в българското производство, така че то да започне изработката на защитни средства за борещите се на първа линия срещу заразата.

Обезпечавайки българските нужди за кратко време, страната ни имала възможност да окаже подкрепа и на други държави, включително Сърбия. В потвърждение на приятелските отношения и в дух на взаимопомощ в началото на месец май

България направила дарение от 132 защитни комплекта за медицинския персонал

на първа линия в здравните домове на Босилеград и Цариброд, в болниците в Пирот и Сурдулица, в медицинския център в Звонци. Подготвя се и ново дарени, припомниха от МС. 

Министър-председателят изтъкнал значението на туристическия сезон и обмена на туристи със Сърбия. Премиерът отбелязал, че страната ни ще стартира летния сезон при спазване на здравните изисквания и посочи, че от днес се премахва задължителната 14-дневна карантина за пътници от повечето страни от ЕС, както и за други държави, включително Сърбия.

„Гостите от Сърбия са добре дошли да посетят нашето море и планини“,

заявил Борисов. В рамките на работния обяд премиерът изтъкнал, че България винаги е изразявала принципна подкрепа за европейския път на Сърбия.

Като потвърждение на тази политика, в последните четири години страната ни е предоставила безвъзмездна финансова подкрепа по програмата Официална помощ за развитие от 2,5 милиона лева, като ще продължи да го прави и в бъдеще.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.