Започна настаняването в общежитията на ТУ-София с мерки срещу COVID -19

Започна настаняването в общежитията на ТУ-София с мерки срещу COVID -19

Технически университет-София започна настаняването на първокурсниците в общежитие при спазването на мерки срещу разпространението на COVID -19.

С цел по-добра организация и предотвратяване на струпването на големи групи от хора, настаняването за различните факултети ще бъде по график в рамките на 7 работни дни от 16-ти до 25-и септември. В деня за получаване на заповедите за настаняване студентите ще влизат само през главния вход на учебен корпус 1 – Ректорат и до отдел „Студентски общежития и столове“ ще се допускат само по 20 студента, а заради мерките за предпазване от разпространение на коронавируса всички останали трябва да изчакат извън сградата

За всички тях ще бъде осигурено място. „Стремим се да задоволим всички заявления за настаняване в общежитие. С цената на много усилия колективът на „Студентски общежития и столове“ при ТУ-София успя да осигури стая в общежитие на всички студенти, въпреки че от много години има сериозен недостиг на места в студентските общежития в гр. София. Настанените първокурсници са около 940.“, заяви ас. инж. Васил Цанов – ръководител на отдела.

Техническият университет предоставя възможност на всички свои студенти да ползват общежитие. По тяхно желание, те могат да ползват една и съща стая по време на цялото си следване, а условията за това са те да изпълняват студентските си задължения и да спазват реда в общежитията.

График:

Факултет „Автоматика“, Факултет за германско инженерно образование и промишлен мениджмънт, Факултет за френско обучение по електроинженерство, Колеж по енергетика и електроника – 16.09.

Факултет по телекомуникации – 17.09.

Факултет „Компютърни системи и технологии” – 18.09.

Стопански факултет, Факултетът за английско инженерно обучение – 21.09.

Машиностроителен факултет, Факултет по електронна техника и технологии– 23.09.

Енергомашиностроителен факултет, Електротехнически факултет, Машинно-технологичен факултет – 24.09.

Факултет по транспорта, Факултет по приложна математика и информатика – 25.09.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.