Започна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

Започна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

Във Варна започна информационна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора.

Тя е организирана от общинската дирекция „Превенции“, съвместно с местната и националната комисии за борба с трафика на хора. Партньори са превантивни клубове от I ЕГ, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „Константи Преславски“, ПТГ, МГ „Д-р Петър Берон“, ВТГ „Георги Стойков Раковски“, ПТГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“.

Целите на кампанията са повишаване на съпричастността към жертвите на престъплението „трафик на хора“ и на информираността за механизмите за въвличане, уязвимите групи, видовете експлоатация и как можем да се предпазим.

В рамките на кампанията в периода от 17 до 25 октомври активисти от училищните превантивни клубове ще проведат информационни сесии сред своите връстници и ще разпространят материали по темата.

Днес стартира и двудневна Академия за доброволци, в която се провежда специализирано обучение на 36 младежи. Обучението се води от експерти към Националния център за безопасен интернет Георги Апостолов и  Антоанета Василева.

На 19 октомври над 200 доброволци, партньори и съмишленици ще се включат в „Поход за свобода“, организиран от Фондация А 21 по повод Европейския ден за борба с трафика на хора.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.