Изграждат нова пътна рампа към магистрала „Хемус“

Изграждат нова пътна рампа към магистрала „Хемус“

Започна изграждането на пътна автомобилна рампа от бул. „Атанас Москов“ във Варна към магистрала „Хемус“. Съоръжението с обща дължина от около 200 метра е огледален образ на вече изградената Южна рампа за слизане от АМ „Хемус“.

За разлика от нея, новоизграждащата се Северна рампа ще позволява слизане и качване на магистралата, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ в Община Варна. Предвид теренните условия, съоръжението е проектирано в изкоп, което налага изграждане на укрепителни стени по северната й страна и оформяне на откоси от страна на магистралата.

Габаритът на платното е 7 метра, с тротоари двустранно по 1,50 метра широчина. Поради очакваното натоварване, конструкцията на настилката е оразмерена за тежко движение. По магистралата е предвидена подмяна на съществуващите ограничителни системи с нови, осигуряващи необходимото ниво на пътна безопасност.

Рампата дава още една възможна алтернатива за изход от града по оста „Център - АМ „Хемус“ като логично продължение на проекта за пробив на бул. „Сливница“, изпълнен през предходната година. Новото съоръжение е един от 20-те проекта, които Община Варна заяви, че ще изпълни през 2020 година. Според кмета Иван Портних, това ще отклони трафика на тежкотоварните камиони.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ предупредиха вече, че до 15 декември движението от км 424+440 до км 425+500 в посока София се осъществява с повишено внимание поради изграждане на пътна рампа между бул.“Атанас Москов” и северното платно на АМ „Хемус“. Ограничението на скоростта се намалява на 70 км/ч при км 425+266. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.