Започна дългоочакваният  ремонт на пътя Русе – Кубрат
2

Започна дългоочакваният ремонт на пътя Русе – Кубрат

Със символична първа копка днес се постави началото на дългоочаквания ремонт на второкласния път Русе – Кубрат. В продължение на 10 месеца ще бъде извършена основна рехабилитация на участъка, който е основна пътна връзка между областите Русе, Разград и Силистра и първокласните пътища Русе – Варна, Силистра – Шумен и второкласния път Кубрат – Разград.

„Смятам, че с този проект регионът ще добие една активна пътна връзка, която ще даде развитие на социално-икономическия живот“, заяви проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

На събитието присъстваха още областните управители на Русе и Разград – Галин Григоров и Гюнай Хюсмен, и много кметове на общини и населени места в двете области.

Още на 1 юли т.г. председателят на УС на АПИ Георги Терзийски при посещение в Русе обеща, че ремонтните дейности на отсечката Русе – Кубрат ще започнат през септември и през лятото на следващата година ще може да се пътува по един обновен и безопасен път. Въпреки това граждани протестираха на няколко пъти и затваряха главното шосе Русе – Варна с искане машините да започнат работа незабавно, тъй като са чакали прекалено дълго.

Пътят, който ще се ремонтира, е с дължина 46,7 км, като инвестицията е за над 45 млн. лева. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.