В Окръжния съд в Добрич започна делото срещу руския гражданин Алексей Кирянов, обвинен за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. 

Делото се гледа в отсъствието на подсъдимия, който се намира извън пределите на страната. Той е бил редовно призован и не е посочил уважителни причини за неявяването си. Съдебният състав прецени, че неявяването на подсъдимия няма да попречи за разкриване на обективната истина по делото и разпореди производството да протече задочно. 

Срещу 61-годишния Кирянов е повдигнато обвинение за това, че на 16 февруари 2015 г., в Балчик, като длъжностно лице, е осъществил привидна сделка и присвоил чужди вещи, собственост на търговско дружество - 86 апартамента, намиращи се в жилищен комплекс „Марина бей“ в село Кранево, на стойност 11 460 615 лева.

Според обвинителния акт, на 22 януари 2015 г. подсъдимият бил освободен от длъжността „управител“ на дружеството, но преди това обстоятелство да бъде вписано в Търговския регистър, той успял да продаде имуществото на търговското дружество. Деянието било извършено чрез посредственото извършителство на друго лице, което било упълномощено от подсъдимия да сключи договор за покупко-продажба на апартаментите. Сделката била изповядана пред нотариус в Балчик. Апартаментите били продадени за обща цена от 775 000 лв. на дружество-купувач, със седалище и адрес на управление в Република Белиз.

В обвинителния акт се посочва, че според изготвена в хода на разследването съдебно - оценъчна експертиза към датата на продажбата пазарната стойност на апартаментите възлизала на 5 859 719 евро, с левова равностойност от 11 460 615 лева.

Делото се гледа по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица. Следващото съдебно заседание е насрочено за 11 септември.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Пробация за курортни търговци на ментета от защитени марки

Курортни търговци бяха осъдени на пробация за търговия на дребно с чанти и портмонета от защитени марки. Решението е на Районен съд – Варна, тъй като деянието е престъпление против интелектуалната собственост, наказуемо по чл.172 "б", ал.1 от НК.

Спипаха издирван от 10 години измамник в Стара Загора

Обявен преди 10 години за общонационално издирване извършител на на множество документи измами, свързани с тегленето на кредити за стотици хиляди левове от финансови институции, жител на Добрич, е бил задържан в Стара Загора.

Надрусан с бронз прободе хлапак в гърдите

16-годишен казанлъчанин е бил хоспитализиран в клиниката по гръдна хирургия на старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ с прободна рана в близост до сърцето след скандал, разиграл се недалеко от обществената баня в центъра на Града на розите